DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ricciardo vagy Verstappen kapja az új motort?

A legfrissebb hírek szerint a frissített Renault-erőforrás már a Monacói Nagydíjon bemutatkozhat, ám csak az egyik Red Bullnak jut belőle. Niki Lauda szerint nem kérdés, melyik F1-es pilóta lesz a kiválasztott.

A Renault eredetileg a Kanadai Nagydíjra időzítette motorfrissítését, amelyet a barcelonai futamot követő teszten kipróbáltak a gyári csapat és a Red Bull versenyzői is. Kevin Magnussen és Max Verstappen egyaránt nagyon elégedettek voltak a fejlesztéssel, melyet legszívesebben már a következő futamon, Monacóban kipróbálnának. Erre esélyük is van, az eredményeken felbuzduló Renault már a jövő hétvégi bevetést tervezi. Az új motortól 35 lóerő és 0,5 másodperc javulást várnak.



A német Auto Motor und Sport lap szerint azonban alkatrészhiány miatt a négy Renault-motoros autóra csak két új erőforrás jutna. Ahelyett, hogy ezeket a gyári csapat kapná meg, az egyik Renault és egyik Red Bull hajtásláncát frissíthetik. A kérdés adja magát: az energiaitalos csapat berkein belül vajon a rutinos ausztrál vagy a friss futamgyőztes fog részesülni az egyértelmű előnyből? Sokan már a Spanyol Nagydíj gumitaktikáját Verstappen favorizálásaként értelmezték, amennyiben a 18 éves holland kapná a fejlesztést, azt sugallná, hogy a jövő reménységét már most első számúnak nevezték ki.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda a Mercedes csapatelnöke, de szívesen tanácsot ad a rivális istállónak is: „Egészen egyértelmű, hogy a motort Ricciardónak adnám. Max Verstappen a jövő embere, de az első győzelme körüli felhajtás ellenére is azt kell mondani, hogy összességében továbbra is Ricciardo a jobb csomag” – fogalmazott Lauda annak ellenére, hogy egy másik nyilatkozatban ő is elismerte a holland kivételes tehetségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: