DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kimi: Ezt bírod kérdezni az időmérő után?

Az F1-es Spanyol Nagydíj kvalifikációjának volt egy érdekes mozzanata Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen között, amelynek azonban sem ők, sem a versenyirányítás nem tulajdonított túl nagy jelentőséget.

A barcelonai időmérő edzésen volt egy pillanat, amikor igencsak közel került egymáshoz a Mercedes és a Ferrari, ám nem úgy, ahogy a maranellóiak szerették volna: Lewis Hamiltont és Kimi Raikkönent néhány pillanatnyi eltéréssel engedték ki a szerelőik a garázsból, s miután a két istálló egymás mellett kap helyet a bokszutcában, ennek kis híján ütközés lett a vége. A két világbajnok azonban résen volt, így aztán a kvalifikációt követően sem tulajdonítottak a történteknek túl nagy jelentőséget.

Kimi_Barcelona_Ferrari



„Épp jöttem ki, amikor hirtelen megjelent: azt hittem, nekem fog ütközni” – válaszolta az incidenst firtató kérdésre Hamilton, akinek szavait az F1i.com szakoldal idézi. „Meglehetősen szokatlannak találtam a helyzetet. Úgy rémlik, el kellett vennem a gázt és fékeznem kellett, de legalább az előbbi, de szerinte ő is látott engem. Szerintem nem volt túl biztonságos, ahogy kiengedték őt, de ez még nem a verseny volt.”

Természetesen Raikkönennek is nekiszegezték a kérdést, hogy mit gondol az esetről: „Ezt bírod kérdezni az időmérő után?” – vágott vissza a riporternek a finn, de aztán a maga kimiraikkönenes stílusában ő is összefoglalta röviden a véleményét: „Nem történt semmi extra. Egyszerre gurultunk ki mindketten. Amint észrevettem őt, amennyire csak tudtam, jobbra kanyarodtam, de nyilvánvalóan elég helye volt neki is.”

Úgy tűnik, nem csak a két érintettet hagyták hidegen a történtek, hanem a versenyfelügyelőket is, mivel még csak fel sem merült, hogy bármelyik csapatot is büntetniük kellene nem biztonságos kiengedés miatt – pedig a közelmúltban is többször láttunk példát hasonlóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: