DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Force India: Nagy változások Barcelonára

Vijay Mallya csapatfőnök szerint eléggé megváltozik az autók külseje hétvégére, Perez szerint most fordul számukra a kocka - mindenki bizakodó Barcelona előtt az F1-es istállónál.

A Force India eddigi szereplése idén mindenképpen csalódás, hiszen a jól alakuló 2015-ös szezon, majd a biztató téli teszt után ennél sokkal többet várhattunk az istállótól. Vijay Mallya csapatfőnök szerint eddig balszerencsések voltak.

"Szocsiban áldozatul estünk az első kör káoszának és ugyanez volt a helyzet korábban Bahreinben is" - nyilatkozta Mallya. "Ez nagyon frusztráló, mert így utólag sem tudjuk megtalálni azt, hogy mit kellett volna másképp csinálnunk. Egyszerűen csak rossz időben volt rossz helyen mindkét autónk, ami egy defektet eredményezett Sergio számára, Nico versenye pedig véget ért. Látni, hogy ez után Sergio hova zárkozott fel, nagyszerű volt" - értékelte a legutóbbi futamot a csapatfőnök.

ForceIndia



"Remélem, hogy minden balszerencsénk elért már minket és meglátjuk, milyen teljesítményre vagyunk képesek tiszta, gondmentes, biztonsági autót és piros zászlót nélkülöző futamon. Az eredményből ugyan nem látunk sokat, de az időmérőből és a versenytempóból tudunk következtetni, ez alapján pedig az autó pedig fejlődik" - bizakodott Mallya. "Mindkét autón javítunk a pénteki nap előtt és elég másképp fognak kinézni" - tette hozzá.

"Amikor ideérsz Barcelonába és kezdődik az európai szezon, rájössz, hogy milyen gyorsan zajlik az idény. Itt visszatérhetsz a normális kerékvágásba, mert nincsenek hosszú repülőutak, időeltolódás, miegymás" - nyilatkozta az istálló pilótája, Nico Hülkenberg. "A téli teszteken már jártunk itt, de azóta sok minden változott, az időjárás, a körülmények, nehéz lesz megtalálni az ideális beállításokat. Ha nem vagy teljesen magabiztos, lassú leszel" - tekintett előre a hétvégére.

"Ez az egyik kedvenc helyszínem" - mondta Sergio Perez, a Force India másik versenyzője. "Olyan kanyarok vannak, amelyeket a pilóták nagyon szeretnek, az egyetlen baj az, hogy nehéz előzni, de a DRS-sel sikerülhet az első kanyarban. Oroszországban jól működött az autó, érezhető volt az előrelépés. Nehéz volt az évkezdet, de úgy érzem, hogy most fordul a kocka és javulni fogunk" - vélekedett a mexikói.

"Most tesztelhetjük először az új autót. Óriási feladat lesz mindent megérteni pénteken, de mindig élvezetes, amikor új dolgokat próbálhatsz ki".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: