DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone most is Hamiltonra fogadna

Bernie Ecclestone szerint hiába Nico Rosberg előnye, Lewis Hamilton a legesélyesebb arra, hogy idén is F1-es világbajnok legyen - minden idők legjobbjaival kapcsolatban viszont nem volt ilyen határozott.

A 2016-os szezon első három futama után a fő téma természetesen Nico Rosberg és Lewis Hamilton helyzete, hiszen a címvédőnek még egyetlen verseny sem sikerült jól, csapattársának viszont az összes - sokan találgatják, hogy vajon mi okozhatja a brit pilóta gondjait. A rekordhosszúságú, 21 versenyhétvégéből álló szezon elején járunk egyelőre és azt többek között Toto Wolff is kijelentette, hogy korai még esélyekről beszélni - Bernie Ecclestone ehhez annyiban társult, hogy Rosberg szerinte sem a legnagyobb esélyes...

EcclestoneHamilton



"Hamilton" - válaszolta arra a kérdésre, hogy kire fogadna jelen pillanatban a világbajnoki cím kapcsán. "Ő extrém tehetséges, elbűvölő srác és hosszú idő óta ő a legjobb dolog, ami a Formula-1-gyel történt" - áradozott a címvédőről Ecclestone. Ő korábban sem titkolta, hogy tetszik neki Hamilton rocksztár-stílusa és életvitele, szerinte ez jót tesz a száguldó cirkusznak.

A valaha volt legjobb Formula-1-es pilóta kapcsán viszont már nem volt ilyen határozott Ecclestone - ezúttal Martin Sorrell tette fel neki a kérdést. "Az emberek mindig ezt kérdezik és nagyon nehéz erre választ adni. Attól függ, hogy ki melyik korban versenyzett, illetve hogy melyik autóban ült" - fogalmazott. "Stirling Moss nem volt messze attól, hogy a legjobb legyen, de mindig rosszul választott csapatot. Ő Angliának akart világbajnoki címet nyerni, de más pilóták, mint például Fangio, tudtá, hogy melyik autóban akarnak ülni" - magyarázta.

Brit tudósok egyébként tudományosan megfejtették, hogy ki a valaha volt legjobb pilóta - ez alapján az említett Fangio az első, Stirling Moss csak 35., Lewis Hamilton pedig 11. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: