DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Mercedes: Ezek a motorok az F1 történetének legjobbjai

Toto Wolff szerint Lewis Hamilton bahreini körrekordjáról többet kellene beszélni, mint az F1 gondjairól, mert ezek az autók félelmetesen gyorsak - a 2017-re tervezett szabályokat viszont rossznak tartja.

Ahogy korábban mások, úgy Nico Rosberg is elmondta, hogy az autók gyorsítása nem hoz semmilyen változást a Formula-1 élvezhetőségét, látványosságát tekintve - sőt, még rontja is azt a nagyobb leszorítóerő. Ehhez most főnöke, Toto Wolff is csatlakozott, szerinte hiba lenne a szélesebb autók bevezetése 2017-re.

"Az autók nem lesznek képesek egymás után haladni" - mondta a Mercedes első embere. "Tettünk egy lépést a nagyobb leszorítóerő felé, ami azt jelenti, hogy a hátul érkező autó még kevesebb tapadással fog rendelkezni. Jelenleg, amikor közel mész valakihez hátulról, leszorítóerőt vesztesz, erre jó példa volt Lewis Hamilton és Max Verstappen Melbourne-ben. Ezek nagyon gyakran megeshetnek jövőre" - értékelt Wolff.

MercedesBahrein



"Még több leszorítóerőt generálni hiba lenne. Szeretjük a kihívásokat, a srácok az aerorészlegen meg is oldanák a feladatot, de a Formula-1 és az előzések szempontjából ez rossz döntés lenne" - tette egyértelművé véleményét. 

Szóba került az is, hogy Lewis Hamilton Bahreinben körrekordot futott. "Ezt nehezebb autóval és alap gumival értük el, nem úgy, mint régen, amikor gumiháború volt a gyártók között. Ez egy olyan dolog, amiről többet kellene beszélni, mint a sport hanyatlásáról és a problémákról. Mondhatnánk, hogy ez egy hibrid motor, talán a Formula-1 történelmének legerősebb erőforrása, amellyel olyan éra körrekordjait döntjük meg, ahol hatalmas V10-es motorok dolgoztak. Ezek az autók félelmetesen gyorsak, a bolygó leggyorsabb autói" - hívta fel a figyelmet Wolff. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: