DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Megvan, hogy mi a gond a Mercedes rajtjaival

Toto Wolff. a német F1-es istálló csapatfőnöke szerint dolgoznak a probléma megoldásán, de ezt nem lehet egyik futamról a másikra elhárítani, így lehet, hogy Kínára még nem lesz változás.

Ausztráliában és Bahreinben is komoly gondokkal küzdött a rajtnál a Mercedes, hiszen hiába indultak mindkétszer az első sorból, Melbourne-ben rögtön átlépte őket a két Ferrari és a második futamon is visszaesett Hamilton. A címvédő brit pilóta magát hibáztatta azért, hogy nem tudott elsőként fordulni, Toto Wolff szerint azonban ennél bonyolultabb lehet a probléma.

HamiltonWolff



"Úgy véljük, hogy a hardver okozza a rajtproblémánkat és nem elektronikai gond, ezt pedig nem lehet egyik versenyről a másikra egyszerűen kijavítani" - nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke. "Nem hiszem, hogy Lewis hibázott, ez ennél véletlenszerűbb. Ha megnézzük Nico felvezető körét, láthatjuk, hogy ő hibázott, kettes fokozatba kapcsolt, így nem tudott jól elindulni. Ez lehetséges és ez volt a lényege az új szabálynak" - magyarázta Toto Wolff.

A német gyártó már elkezdett dolgozni egy megoldáson a Daimlerrel közösen, de az egyelőre nem biztos, hogy már Kínában be is vetik ezt - Wolff szerint ez időt vesz igénybe. "Már dolgozunk a probléma megoldásán, a kuplung kialakításán és beállításán, de természetesen az is fontos, hogy a pilótáink számára hogyan a legmegfelelőbb. A Daimlerrel való együttműködés a hardver optimalizálásáról szól, ez pedig időbe telik, egyelőre nem tudom, hogy mikor lesz meg az eredmény" - nyilatkozta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: