DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 13. szombat
F1

Massa: A szabályalkotók sosem hallgatnak ránk

Felipe Massa szerint az új időmérő edzés körüli mizéria végre felnyitja a szabályalkotók szemét, és a döntéseknél elkezdik figyelembe venni a versenyzők érveit is.

Felipe Massa a hetedik helyen végzett az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén - a brazil pilóta nem biztos, hogy feljebb zárkózhatott volna akkor, ha marad a régi rendszer, mindazonáltal az ő tetszését sem nyerte el az átalakított lebonyolítási forma. „Úgy vélem, ez a pilótáknak még jól is jön - utalt Massa a negatív kommentekre - mert talán elkezdenek jobban hallgatni ránk.”

„Sosem hallgatnak ránk, és ha igen, akkor is csak kis mértékben. Tizenötödik éve vagyok az F1-ben, már 14 bajnokságot húztam le, talán már van egy kis tapasztalatom, ami alapján számítana a véleményem. Talán én is hibázok, de így is figyelhetnének jobban” - nyilatkozta a brazil.„Mi, pilóták, már tárgyaltunk velük, és azt mondtuk, nem igazán helyeseljük az ötletet. Éppen azért, mert egyáltalán nem volt biztos, hogy bármi is változni fog az új időmérőnek köszönhetően. De nem érdekelte őket.”

Massa szerint az a probléma az ilyen változtatásokkal, hogy elhamarkodottan hozzák a döntéseket, anélkül, hogy elég időt hagynának arra, hogy kiderüljön, milyen hatással lesznek a show minőségére. „Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy változtatnunk kell, és hogy jobbá kell tennünk az F1-et, de biztosra kell mennünk, nemde?”

„Például az emberek azt mondják: ’ó, jövőre az autók öt másodperccel gyorsabbak lesznek, és nehezebbé válik majd a vezetésük.’ De jobb lesz-e ettől még a versenyzés? Lesz-e több előzés? Nem hiszem. A megfelelő dolgokon kell változtatnunk a show jobbá tételéhez” - tette hozzá a brazil.

Az időmérőt a 9. helyen záró Sergio Perez egyetértett pilótatársa szavaival. „Óriási hiba volt, a legunalmasabb időmérő, amit valaha láttam. Tudtuk, hogy ez fog történni, Barcelonában el is mondtuk, de nem hallgattak ránk. Most már túl késő új megoldással előállni. Ez nem túl igazságos a rajongókkal szemben, szerintem 99%-uk meg sem értette, mi történt. Még számunkra is nehéz volt - szerintem az lesz a legegyszerűbb, hogy visszatérünk az eredetihez, és aztán gondolkozunk egy újon a jövőre nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: