DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Haas: Képesek lettünk volna bejutni a Q2-be

Az újonc amerikai istálló csapatfőnöke, Günther Steiner szerint csak néhány apróságon múlott, hogy nem sikerült rögtön F1-es bemutatkozásuk alkalmával továbbjutniuk az időmérő első szakaszából.

Teljesítette első kvalifikációját a Formula-1-ben a Haas F1 Team, ám mindig Esteban Gutierrez, mind Romain Grosjean hamar búcsúzni kényszerültek, így vasárnap csak a két Manort előzik meg a rajtrácson. Günther Steiner szerint azonban bennük volt, hogy sokkal jobban teljesítsenek:

„Nem örülök, de azzal elégedett vagyok, hogy az autóban van potenciál” – idézi szavait az Autosport. „Az utolsó előtti rajtsor nem túl jó, de továbbra is biztos vagyok benne, hogy lehet esélyünk előrébb kerülni. Az autónak megvan a sebessége és az egyensúlya, szóval meglehetősen pozitívan tekintek a jövőre. Nem kell hozzányúlnunk az autóhoz, egyszerűen csak jobb munkát kell végeznünk.”

Gutierrez_Melbourne_DPPI



Steiner azt is elmondta, mi volt az amerikai alakulat egyik legkomolyabb hibája az időmérő edzés első szakasza során: „Amit alábecsültünk, az a pilótáink első köre az új abroncsokon. Romain blokkolóra fékezte a gumikat, aztán pedig Estebannak is akadt egy kisebb problémája. Be kellett volna hívnunk őket, hogy szakítsák meg a második körüket” – vélekedett a szakember. „Lett volna elég időnk arra, hogy újból felkészítsük az autót, így is csak tíz-húsz másodperccel csúsztunk le arról, hogy bejussunk a Q2-be. Képesek vagyunk rá, csak el kell kerülnünk ezeket az apró hibákat.”

A Haas csapatfőnöke is beállt az új kvalifikációs szisztémát kritizálók sorába: Steiner reméli, hogy hamar módosítják a mostani rendszert – például azzal, hogy visszatérnek az eddig használt változathoz –, amely akár az újonc istálló számára is esélyt adhat a jobb szereplésre:

„Nem működött, ezt megtanultuk. Nem úgy sikerült, ahogy arra számítottak, szóval remélem, gyorsan változtatnak rajta” – fogalmazott a csapatfőnök. „Ha ez megtörténik, talán lehet egy második esélyünk is a Q1-ben, mert ezzel a formátummal nincs második sanszunk. Nehéz jelenleg amellett érvelni, hogy ne változtassunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: