DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff szerint csökkentek Wehrlein esélyei

A Mercedes főnöke szerint az általuk kínált 4 millió euró sem biztos, hogy elég lesz arra, hogy a fiatal pilóta megkapja a Manor egyik F1-es ülését. A német gárda a kiscsapat döntésére vár.

A jövőre induló 11 csapat közül csupán a Manor nem jelentette még be 2016-os versenyzőit, így nem csoda, hogy a következő szezonban már Mercedes-erőforrásokkal induló kiscsapat két ülésére rengeteg pilóta pályázik. Az egyik esélyesnek a Német Túraautó-bajnokság idei összetett győztesét, a Mercedes által pártfogolt Pascal Wehrleint tartják, akinek a versenyeztetéséért a sajtóhírek szerint a német gyártó 4 millió eurót is hajlandó lenne kifizetni az istállónak.

Wehrlein_DPPI_1



Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke azonban legutóbb úgy nyilatkozott az Autosportnak, hogy ez az összeg „messze kevés” lehet ahhoz, hogy Wehrlein jövőre ott legyen a Formula-1 mezőnyében. A szakemberben azok után ébredtek kétségek, hogy a másik esélyes, Rio Haryanto versenyzését akár 10 millió fonttal is támogathatja az indonéziai kormány. Wolff szerint ugyanakkor az ekkora összegért történő „helyvásárlás” ártanak az F1-nek.

Amennyiben Wehrlein jövőre nem tudta bemutatkozni a száguldó cirkuszban, úgy valószínűleg a DTM-ben próbálná megvédeni a címét. Éppen ezért azonban a Manor döntésétől függ a Mercedes jövő évi felállása is a németországi szériában: míg a két rivális, a BMW és az Audi is már bejelentette 2016-os versenyzőit, addig nekik egyelőre még várniuk kell erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: