DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A jelenlegi a Toro Rosso legerősebb párosa”

Legalábbis ezen a véleményen van a Red Bull F1-es tanácsadója, Dr. Helmut Marko, aki szerint Max Verstappen és Carlos Sainz is alaposan felülmúlta a velük szemben támasztott elvárásokat.

Amióta a Red Bull a 2006-os szezon előtt felvásárolta a Minardit, a Toro Rosso csapata rendre arra volt hivatott, hogy az energiaitalosok kötelékeibe tartozó fiatal tehetségeknek lehetőséget biztosítson a Formula-1-ben való bemutatkozásra. Ennek megfelelően az elmúlt tíz évben náluk debütált az azóta négyszeres világbajnokká avanzsált Sebastian Vettel, a háromszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo vagy épp az ausztrál jelenlegi csapattársa, Danyiil Kvjat. Bár az előző idények során is számos tehetséges pilóta versenyzett náluk, Helmut Marko mégis úgy véli, a Toro Rosso jelenlegi felállása egyértelműen a valaha volt legerősebb párosuk:

Sainz_Verstappen_ToroRosso_DPPI



„Mindketten felülmúlták minden várakozásunkat. Mindketten roppant gyorsak. Verstappen talán kicsit agresszívebb, de Sainznak jóval több balszerencséje is volt az autóval” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója a grandprix247.com weboldal hasábjain.

Max Verstappen és Carlos Sainz remek teljesítménye nem csak áldás az osztrákok számára, hanem probléma is, hiszen miután Ricciardo és Kvjat is jól szerepel a nagycsapatnál, nehéz döntés elé állítják a vezetőket, hogy kiknek adjanak a jövőben is versenyzőülést.

A probléma egyik megoldását jelentheti, ha Verstappen esetleg néhány éven belül átigazolna a Mercedeshez és a Ferrarihoz – Marko a két istálló érdeklődésével kapcsolatban is tett egy szúrós megjegyzést: „Érdekes, hogy azok az emberek, akik azt mondták, hogy felelőtlen és veszélyes lépés egy 17 éves pilótát alkalmazni, most hirtelen támogatják őt.”

Marko elárulta, hogy mindig többéves szerződést kötnek a pilótáikkal, ahogy azt is elismerte, hogy rendkívül nehéz volt számukra a 2015-ös esztendő: a motorproblémák mellett az is rosszul érintette őket, hogy a legtöbb helyszínhez hasonlóan a Red Bull Ringen is csökkent a nézőszám. A tanácsadó ugyanakkor bízik benne, hogy az erőforrás körüli aggodalmak rendeződése után jövőre jobb idényt teljesíthetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: