DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen: Az új pályák mind egyformák

A Ferrari finn világbajnoka jobban szereti a régi, tradicionális helyszíneket az F1-ben – igaz, elmondása szerint összességében semmi különbség nincs a versenyhétvégék menetét illetően.

Kimi Raikkönen 2001-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, így a saját bőrén tapasztalhatta meg az elmúlt másfél évtizedben, ahogy a versenynaptárba egyre több ázsiai (Kína, Dél-Korea, India) vagy közel-keleti (Bahrein, Abu Dhabi) helyszín került be. Ezzel egyidejűleg több nagy múltú pálya került ki a körforgásból, illetve néhánynak a helye most is veszélyben van – igaz, tavaly a felújított Red Bull Ring, idén pedig Mexikó csatlakozott ismét a kalendáriumhoz. A Ferrari versenyzője vélhetően a többségéhez hasonló álláspontra helyezkedett, amikor a régi és új helyszínekről kérdezték őt:

Raikkönen_MagnyCours_2008_Ferrari

Raikkönen egyik kedvenc helyszíne volt Magny-Cours, amely 2008-ban szerepelt utoljára a naptárban


„Az új helyszínek mind hasonlítanak egymáshoz, és mindegyiket ugyanaz a srác tervezte” – utalt Hermann Tilke munkáira a finn, akit az F1.com szakoldal idéz. „Nem azt mondom, hogy nem jók, de tulajdonképpen egyformák. Jobban élvezem a régebbi, tradicionális pályákat.”

Raikkönen egy példát is hozott azon pályák közül, amelyek pályafutása során kikerültek a versenynaptárból: „A legtöbben talán nem szeretik Magny-Cours-t, de én igen, mert csendes. Az egyik legjobb hely volt, ahova utazhattunk!”

A 2007-es világbajnok nemrég úgy nyilatkozott, hogy örülne a versenyhétvégék átalakításának, s most is megjegyezte, hogy azok menete szempontjából teljesen mindegy, mi a helyszín: „Oda megyünk, ahol a versenyeket rendezik. A hétvége maga nem változik: ugyanazok az emberek vannak körülöttünk, az időbeosztás is többé-kevésbé azonos, és mindig ugyanaz történik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: