DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Lotus: Ott leszünk az első teszten

A csapat vezető mérnöke annak ellenére is biztos benne, hogy elkészülnek az új autóval a február végén sorra kerülő barcelonai gyakorlásig, hogy a Renault csak néhány napja vette át az F1-es istállót.

Amint arról mi is beszámoltunk, hosszú hetek és hónapok találgatásai és egyeztetései után csütörtök este végre hivatalosan is bejelentésre került a tény, miszerint a Renault felvásárolja a Lotust, s ezáltal a francia cég gyári csapatként tér vissza a Formula-1-be. Az enstone-i alakulat számára rendkívül fontos volt a megállapodás, hiszen az egész szezon során folyamatosan anyagi problémákkal küszködtek, s ezen mindenképp segíteni fog a Renault visszatérése hozzájuk.

Maldonado_Brazília_DPPI



A néhány nappal ezelőtti bejelentés kapcsán a Lotus vezérigazgatója, Matthew Carter elárulta, hogy két karosszériát is terveztek a 2016-os autójukhoz: egyet arra az esetre, ha mégis maradnának a Mercedes erőforrása mellett, egyet pedig a Renault érkezésére készülve. Éppen ezért azonban kissé késésben vannak az új gép építésével, ám a csapat biztos benne, hogy időben elkészülnek vele:

„Igen, ott leszünk” – felelte Alan Permane vezető mérnök az Auto Motor und Sport azon kérdésére, hogy jelen lesznek-e a február 22-től 25-ig tartó első, barcelonai teszten. „Nem titok, hogy kissé késésben vagyunk. De meg tudjuk csinálni, ahogy tettük azt mindig is” – jelentette ki határozottan Permane.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: