DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Wurz mégis F1-es csapatfőnök lehet?

Annak ellenére, hogy nemrég visszautasította a Manor ajánlatát, az osztrák pilóta nem tartja kizártnak, hogy más csapatok felkérését megfontolná, holott konkrét tervei vannak jövőjét illetően.

A langaléta osztrák a Hosszútávú-világbajnokság bahreini szezonzárója után akasztja szögre sisakját, és számtalan szép emlék után befejezi az autóversenyzést - ez azonban korántsem jelenti azt, hogy az autón kívül ne vállalna szerepet. Wurz évek óta az F1-es pilóták szövetségének (GPDA) elnöke, és mivel közel áll hozzá a sportdiplomácia, mindenképp az autók körül akar maradni versenyzői karrierje után is. Épp ezért volt meglepő, amikor nemrég visszautasította a Manor csapatfőnöki pozícióját, mondván, más tervei vannak a jövőre nézve.



„Egyszerűen rossz volt az időzítés, mert egy irányba szeretnék elmozdulni a jövőben” - mondta Wurz az Autosportnak. „Úgy döntöttem, hogy nem szeretnék részt vállalni ebben a munkában az eredeti tervem miatt, amiről ebben a pillanatban még nem beszélhetek.” Amikor arról kérdezték az osztrákot, hogy más F1-es csapatnál el tudja-e képzelni magát, így válaszolt: „Talán. Egyértelmű, hogy komoly kihívás lenne, hiszen gyerekkorom óta szerettem szembenézni a kihívásokkal.”

A GPDA-ban betöltött szerepe mellett Wurznak más autósportos érdekeltségei is vannak: bizottsági tanácsadó a Williamsnél, pilótákat menedzsel, és pályatervezéssel is foglalkozik. A hétvégén véget érő WEC-karrierje során Wurz öt győzelmet aratott, a legutóbbit tavaly, a bahreini 6 óráson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: