DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Botrányba keveredett versenyigazgató a Manornál

A 2009-ben a McLarennél hazugságbotrányba keveredett sportigazgató, Dave Ryan régi pozícióját fogja betölteni a Manornál, ahol Alex Wurzot F1-es csapatfőnöknek akarják megszerezni.

A Manor nemrég erősítette meg a hírt, hogy az Abu Dhabi Nagydíj után távozik Graeme Lowdon a gárdai sportigazgatói posztjáról, mellette pedig a csapatvezető John Booth is elhagyja az általa régóta irányított csapatot. A brit licenccel versenyző alakulat most azt is bejelentette, hogy ki ülhet Lowdon helyére: Dave Ryan hivatalos források szerint versenyigazgatói posztot fog betölteni a Manornál - Ryan három évtizedet töltött a McLarennél, amíg az úgynevezett hazugságbotrány miatt, 2009 áprilisában a wokingiak meg nem váltak tőle.



Ryan az elmúlt években a Blancpain és a brit GT-szériákban intézte a VonRyan Racing ügyeit, de nagyon boldog, hogy visszatérhet a Forma-1-be. „Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen kulcsfontosságú időszakban csatlakozhatok a Manor F1-es csapatához. Stephennel (Fitzpatrick, a Manor tulajdonosa - a szerk.) beszélgetve megismertem, hogy a csapat milyen erős alappal rendelkezik ahhoz, hogy nagy lépéseket tegyen a következő években. A Manornál minden adott ahhoz, hogy versenyképes csapattá váljon, de együttműködő kultúrájának köszönhetően alkalmas arra, hogy együtt haladjon a sportág jövőbeli irányával. Nagyon nagy kihívás és sok munka áll előttünk, de alig várom, hogy megismerkedjek a csapat többi tagjával, és belevágjunk.”

John Booth távozásával a csapatvezetői szék is megüresedett a Manornál, amit a Motorsport.com információi szerint Fitzpatrick az éppen most visszavonuló Alexander Wurznak ajánlott fel. „A jövőm szintén a motorsport köré épül majd, ez egyszerűen benne van a véremben” - mondta az osztrák. Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy nagyon sok tervem van, beleértve a közúti biztonsággal kapcsolatosakat és a versenypálya-tervezői ambícióimat is. Annyit megerősíthetek, hogy megkerestek engem, de inkább nem mondanék többet erről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: