DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo intelligensebb ellenfeleket kér

A verseny elején vezetett is, végül azonban egyetlen ponttal gazdagodott a Red Bull pilótája, aki az F1-es USA Nagydíj során két incidensbe is belekeveredett.

Amíg intermediate abroncsokon folyt a versenyzés, úgy tűnt, a Red Bull versenyzői jó eséllyel indulnak a dobogós pozíciókért, Daniel Ricciardo pedig talán még nyerhet is. Az ausztrál végül a 10. helyen ért célba, mindössze ketten végeztek mögötte. Hátraesését két ütközés is segítette, a 42. körben Nico Hülkenberg ment neki – a német ki is esett a versenyből, de az RB11 nem sérült olyan mértékben –, később pedig Carlos Sainzzal támadt nézeteltérése. Ricciardo hangsúlyozza, vétlennek érzi magát.



„Nem érzem úgy, hogy bármelyikükben is hibás lennék, de lefelé szálló spirálba kerültem onnantól fogva. Nem akarok neveket mondani, de néhányan a fiatal srácok közül túlságosan izgalomba jönnek. A nagy baj az, amikor féktávon kezdenek mozogni. Nem lenne muszáj kiszorítanod, akit épp előzöl” – mondta el Ricciardo a motorsport.com oldalnak. „Ezen a ponton blokkolod a féket és elveszíted az irányítást. Legközelebb lehetnének intelligensebbek.”

A verseny vezetését azonban kifejezetten élvezte. „Remek érzés volt, mint a régi időkben” – mondta. A régi idők alatt ezúttal 2014-et kell érteni. „Jó kis négyszemélyes csatának ígérkezett az elején. Csodás volt látni, hogy a Mercik nem húztak el. Azt mondanám, hogy egy kicsit erősebb voltam az interek etapjának végén. Amint az élre ugrottam, képes voltam kontrollálni. De nem tartott sokáig, felszáradt a pálya, amit mi nem szerettünk volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: