DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen támogatná a kétnapos hétvégéket

A Ferrari finn világbajnoka szerint a hétvégi USA Nagydíjon bebizonyosodott, hogy életképes lenne a kétnapos formátum az F1-ben, amellyel nem csak a nézők, hanem a csapatok is jól járnának.

Hosszú ideje beszédtéma a Formula-1-ben a versenyhétvégék átalakításának témája, amelynek külön nyomatékot adtak az elmúlt hetek eseményei, hiszen zsinórban három nagydíjon is jelentősen befolyásolta az időjárási a pénteki edzéseket, így a nézők gyakran kevés autót láthatták a pályán. A legsúlyosabb a mostani USA Nagydíjon volt a helyzet, ahol a második szabadedzést törölni kellett, míg az időmérőt háromórás várakozás után szombatról vasárnapra tolták át.

Raikkönen_USA_Ferrari



Korábban Romain Grosjean nyilatkozott úgy, hogy fel kellene dobni valamivel a pénteki napokat, míg Lewis Hamilton is a nagydíjak formátumának átvariálása mellett szólalt fel. Most pedig Kimi Raikkönen adott hangot abbéli meggyőződésének, hogy jót tenne a száguldó cirkusznak, ha csak két napig tartanának a hétvégék:

„Szerintem jó volt így. Nyilvánvalóan kicsit korábban kezdtük a versenynapot, de ha őszinte akarok lenni, sokkal jobbak lennének a kétnapos hétvégék” – nyilatkozta a ferraris pilóta, akit a motorsport.com idéz. „Így minden néző folyamatosan látna autókat a pályán. Néhány esetben már azért sem tudunk körözni, mert nincs elég gumink vagy kímélni kell a motorokat. Ez természetesen azzal jár, hogy az emberek nem sok autót láthatnak. Azért jönnek, hogy lássák az edzéseket és a versenyt, ezért szerintem könnyedén megoldhatnánk, hogy csak két nap során menjünk, ahogy azt itt is megmutattuk.”

„Mindhárom edzést le tudnánk bonyolítani egy nap alatt” – vélekedett Raikkönen. „Bizonyára vannak okai, amiért három napig versenyzünk, de minden csapatnak olcsóbb lenne, ha kevesebb napból állna a hétvége. De nem én írom a szabályokat: mi azt csináljuk, amit ők akarnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: