DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Rosberg kiakadt Hamiltonra a rajt miatt

A Mercedes F1-es pilótái bővebben is hangot adtak érzéseiknek a verseny utáni sajtótájékoztatón, ahol Hamilton Rosberget méltatta, a német viszont továbbra is egykedvűen meredt a kamerába.

Az autóból kiszállva közvetlenül tetőfokára hágtak az érzelmek az egyik oldalon, a másikon viszont a szomorúság lett úrrá - Nico Rosberg és Lewis Hamilton között nem volt éppen baráti a hangulat a pódiumceremónia előtt, valamint a dobogón sem. A hivatalos sajtótájékoztatón egy kicsit lenyugodtak a kedélyek, ahol mindketten beszéltek a versenyen történtekről.

„Még mindig nem találom a szavakat… emlékszem, amikor először brit bajnok lettem, édesapámmal együtt énekeltünk a We Are The Champions-t Nagy-Britanniában hazafelé, és hihetetlen, hogy most már háromszoros világbajnok vagyok. Köszönettel tartozom neki, a családomnak, hogy támogattak, és hogy annyi mindent áldoztak fel miattam” - nyilatkozta a háromszoros bajnok.



„A rajongóimtól is pozitív energiákat kapok, akik csak azért utazzák körbe a világot, hogy lássanak, és folyamatosan üzeneteket kapok tőlük. Imádom az autóversenyzést, úgy érzem, hogy ezzel inspirálhatom a fiatalabbakat, akiknek csak annyit mondhatok, hogy ne adják fel az álmaikat. Mindig reménykedjenek és bizakodjanak, dolgozzanak tovább - a versenyen számtalanszor volt úgy, hogy veszíteni fogok, például amikor Nico kiállt az egyik safety car alatt, és nagyszerű tempót diktált.”

„Ennek ellenére egyszer sem éreztem azt, hogy nem tudom megcsinálni, és mindent beleadtam. Nico fantasztikus versenyt futott, nagyra tartom őt, mint a csapattársamat, de ahogy mondtam, hihetetlen érzés, hogy beértem Ayrton Sennát, aki nagyon sokat jelentett nekem, és jelentett mind a mai napig is. Nagyon-nagyon áldottnak érzem magam.”

Amikor arról kérdezték Hamiltont, hogy nem célja-e Michael Schumacher rekordjának beérése, így válaszolt: „Ez inkább a Sebastian célja, én mindig is Ayrton eredményeit tartottam szem előtt.”

Nico Rosberg a rajtnál csak pár méterig vezetett, de a kavalkád után mégis első helyen hajtott a győzelem felé - azonban hibázott, amivel a győzelem és a vb-cím is kicsúszott a kezei közül. „A rajtnál kipörögtek a kerekeim, ami soha nem történt meg még velem. Se teszten, se versenyen, sehol. Nem tudok rá magyarázatot találni, de ki kell derítenünk az okát. Kicsit furcsa, hogy így veszítettem el a vezetést és a győzelmet, mert egészen addig nagyon jól éreztem magam. Az első kanyarban Lewis nagyon agresszív volt, egyebet nem tudok mondani - hogy a fenébe is tudnék, hiszen még nem néztem meg a visszajátszást. Lewis nekem jött, aminek nem örültem, de ez van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: