DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lauda: Lewis még többet fog nyerni

Természetesen a Mercedes vezérkara is elégedetten nyilatkozott azok után, hogy Lewis Hamilton bebiztosította harmadik F1-es világbajnoki címét. Toto Wolff szerint némi szerencse is kellett ma ehhez.

Bár sokáig úgy nézett ki, hogy Lewis Hamiltonnak várnia kell még arra, hogy bezsebelje harmadik összetettbeli elsőségét, a rendkívül fordulatos USA Nagydíj végén mégis ő örülhetett, hiszen végül nyerni tudott Nico Rosberg és Sebastian Vettel előtt, ezzel pedig három fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben. A Mercedes ennek köszönhetően idén is tarolt a Formula-1-ben – a konstruktőri címet már Szocsiban bebiztosították –, így nem csoda, ha a csapatvezetés is elégedett volt a texasi futam után.

Hamilton_USA_DPPI



„Nagyon jó volt, egy szavunk sem lehet, a legjobb versenyt láthattuk ma” – lelkendezett Niki Lauda, aki szintén három vb-címet nyert pályafutása során, azaz Hamilton vele is egyenlített ezen a téren. „Most is még csak annyira jó, mint én… Viccelek: egyre jobb lesz, és még többet fog nyerni, ebben biztos vagyok. Aggódtam, hogy Vettel megelőzheti a végén Nicót, és elhalasztja az egészet” – nyilatkozta az osztrák, akit a motorsport.com idéz.

Toto Wolff is dicsérő szavakkal illette brit pilótáját: „Lewis megérdemli a világbajnoki címet, brilliánsan vezetett. Nico kevésbé volt szerencsés. Újra össze kell raknunk őt a következő napokban. De fantasztikus érzés, hogy kétszeres egyéni és konstruktőri világbajnokok vagyunk!”

A csapatfőnök az austini versenyt illetően elismerte, hogy nem feltétlenül tartottak mindig mindent az irányításuk alatt: „Nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól csináltunk ma, az utolsó safety car mentette meg Lewis versenyét, de rászolgált a szerencsére. Több mellékes esemény is történt, Danyiil Kvjat futam végi balesete után nem jött volna össze, de végül sikerült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: