DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen berágott a sajtótájékoztatón

Kimi Raikkönen megelégelte, hogy az USA Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján az újságírók folyamatosan az Oroszországban okozott balesetéről faggatták, végül nem volt hajlandó válaszolni a kérdésükre.

Az USA Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Valtteri Bottast és Kimi Raikkönent természetesen az Oroszországban történt afférral kapcsolatban faggatták az újságírók, azonban mindkét versenyző ragaszkodott korábbi álláspontjához: a Ferrari-pilóta tagadta bűnösségét, míg honfitársa úgy gondolta, igenis ő hibázott. Miután Raikkönen elmondta, legközelebb is ugyanezt tenné, a sajtó további kérdéseket tett fel nekik az esettel kapcsolatban.

 Kimi



A szocsi verseny után Raikkönen elmondta, korábban ugyanabban a kanyarban már egyszer megelőzte Bottast, ezért gondolta úgy, hogy másodszor is sikerülhet. Egy újságíró – megjegyezve, hogy tudja, unalmas már a téma számukra – ezzel kapcsolatban kért állásfoglalást a két pilótától, és míg Bottas készségesen válaszolt, a ferrarisnak kezdett elfogyni a türelme.

„Igen, úgy gondolom, ez nektek még érdekes, de számunkra már nem annyira” – kezdte a Williams versenyzője. „Az én szempontomból az első eset egy kicsit más volt, sokkal világosabb volt, hogy meg tudja csinálni. És természetesen én mint versenyző nem fogom nyitva hagyni a kaput kétszer egymás után. Szóval számomra más volt a helyzet, ahogy azt a végeredményből is láthattuk.”

„Kimi, hozzátennél valamit?” – kérdezte Raikkönent az újságíró. „Nem, amúgy is neki szólt a kérdés” – válaszolt a finn. „Csak megadom a lehetőséget, hogy reagálj” – jött a reakció, azonban a finn nem kívánt élni a lehetőséggel. „Miért kellene válaszolnom? Már nem fog megváltozni a véleményünk” – zárta rövidre a 36 éves pilóta, a maga módján kacagva. 

A cikkben említett kérdés és a válaszok 8:50-nél:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: