DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Rosberg jövőre visszavághat

Bár az utóbbi hetekben többször is balszerencse sújtotta Nico Rosberget, ezért gyakorlatilag letehet az idei F1-es vb-címről, főnöke úgy véli, 2016-ban jó esély lehet a német pilóta feltámadására.

Nico Rosberg tavalyi összetettbeli ezüstérme után azzal a szándékkal vágott neki a 2015-ös idénynek, hogy ezúttal felülkerekedjen csapattársán, Lewis Hamiltonon. Ez azonban fordítva sült el a német számára, hiszen míg egy éve legalább az időmérőkön jobbnak bizonyult a brit világbajnoknál, idén már ezen a téren is a címvédő az erősebb, ráadásul az elmúlt versenyeken őt sújtó balszerencse-sorozat miatt immár akkora a hátránya a pontversenyben, hogy Hamilton akár már egy hét múlva Austinban bezsebelheti harmadik év végi elsőségét.

Rosberg_Szocsi_Mercedes_1



Rosberg jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el, miután még Sebastian Vettel is elé került, így még a második pozícióért is keményen meg kell küzdenie idén, ám a Mercedest irányító Toto Wolff szerint minden esély megvan arra, hogy az újdonsült apuka a következő szezon során ismét harcba szálljon a világbajnoki címért:

„A versenyzők egyszer futamokat és vb-címeket nyernek, máskor elveszítik őket. Az ok, amiért itt vannak, hogy mindannyian erős személyiségek. Amennyire most letört, annyira fogja felszívni magát 2016-ra, hogy megpróbáljon visszavágni” – vélekedett Wolff.

A konstruktőri világbajnok gárda vezetője szerint a Szocsiban elszenvedett kiesés azért sem veti vissza Rosberg önbizalmát, mert egy olyan hétvégén következett be, amikor egyértelműen Hamilton fölé tudott kerekedni: „A legtöbbször roppant szoros a küzdelem kettejük között, és látható, mennyire űzik-hajtják egymást. Lewis lendületbe jött az előző néhány versenyen és ő érte el a jobb eredményeket, Oroszországban azonban egész hétvégén Nico tűnt jobbnak” – magyarázta Wolff. „Az első kört keményen megnyomta, kellő agresszivitással párosítva: nagyon jó érzés volt azt figyelni, hogyan képes újra erőre kapni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: