DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

36 futamos sorozat ért véget a Lotusnál

Idén mindössze második alkalommal zárt a Lotus mindkét F1-es pilótája egyszerre a pontzónában, arra viszont utoljára 2013-ban volt példa, hogy duplán az első nyolc között végezzenek az enstone-iak.

A monzai kettős kiesés, valamint a szingapúri szenvedést követően a Lotus visszatért oda, ahová szerintük lenniük kellene: az első tíz közé. A Lotus idén eddig csak egyszer, Kanadában zárt kettős pontszerzéssel egy futamot, a gárda viszont utoljára a 2013-as Indiai Nagydíjon tudta mindkét autóját bejuttatni az első nyolc helyezett közé.



„Mindkét autóval pontszerző helyen végeztünk, aminek természetesen nagyon örülök” – nyilatkozta a verseny után a hetedik helyen végző Romain Grosjean. „Ha csak a saját versenyemre tekintek, lassabb voltam, mint a Force India, próbáltam harcolni NIco Hülkenberggel, de nem sikerült. A verseny végén szenvedtem a gumikkal – úgy tűnik, hogy jobban megviselt minket a Pirelli által megkövetelt határ, mint a többieket, ezt pedig át kell hidalnunk a következő versenyre.”

Az utoljára Ausztriában pontot szerző Maldonado szintén elégedett volt nyolcadik helyével. „Jó versenyünk volt, és megérdemeltük ezt az eredményt, hiszen a csapat nagyon keményen dolgozott egész hétvégén. Kicsit sajnálom, hogy nem tudtuk magunk mögé utasítani Hülkenberget, ezért át kell néznünk a stratégiánkat annak érdekében, hogy javulni tudjunk. A csapat igazi egységet alkotott, sok pontot szereztünk, és már várjuk a soron következő versenyeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: