DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Rossi: Szerencsés vagyok, hogy ők a csapatom

Az amerikai F1-es pilóta első alkalommal legyűrte csapattársát, és reméli, hogy a Japán Nagydíjon még jobb tud lenni - azon a helyszínen, ahonnan szörnyű emlékei vannak a Manornak.

A kiscsapat kálváriája tavaly Suzukában kezdődött Jules Bainchi végzetesnek bizonyuló balesetével, majd miután csak egy autóval álltak rajthoz Oroszországban, a csapatot csődeljárás alá helyezték, amelyből csak idén tudtak kikecmeregni. Graeme Lowdon, a Manor sportigazgatója nemrég érzelmes nyilatkozatban ecsetelte, hogy milyen nehéz lesz a visszatérés a tragédia helyszínére, de a Szingapúrban bemutatkozott Alexander Rossi azon lesz, hogy szép pillanatokat szerezzen csapatának.



Az amerikai az első szabadedzésen összetörte autóját, de a hétvége további részében remekül teljesített, és végül meg tudta előzni az egész szezonban versenyző csapattársát, Will Stevenst. „Az F1-es debütálásom Szingapúrban, múlt hétvégén, nem is lehetett volna jobb, és nagyon sokat tanultam ez alatt az idő alatt” - idézte az amerikait az F1i.com. „Ott szeretném folytatni Suzukában, ahol ott abbahagytam. A következő szintre akarom emelni a teljesítményemet egy teljesen más karakterisztikájú pályán, annak köszönhetően, hogy jobban ismerem az autót.”

Rossi köszönetet mondott a Manornak azért, mert nagyon otthonos környezetet teremtettek számára. „Egy dolgot nem kellett megtanulnom - hiszen már tudtam -, hogy milyen nagyszerű emberek vesznek körül, és szerencsés vagyok, hogy a csapatomnak hívhatom őket. Könnyűvé varázsolták az életemet Szingapúrban, s mivel most nehéz hétvége áll előttük, én is ugyanezt szeretném megtenni nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: