DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Red Bull beáldozza Monzát

Az Olasz Nagydíjat valószínűleg a mezőny végéről kezdi majd meg a Red Bull, hogy aztán Szingapúrban ismét célba vegyék a dobogót – ja és persze a Renault-ba is belerúgtak egyet, már megint...

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Belga Nagydíjat követően elárulta, hogy valószínűleg a csapat feláldozza majd az Olasz Nagydíjat azért, hogy jól szerepelhessenek a soron következő, szingapúri versenyen. A folyamatos megbízhatósági problémákkal küzdő istálló minden bizonnyal motorcserét hajt végre Monzában, ami azt jelenti majd, hogy a rajtrács végére kerülnek a versenyzők, viszont érdemesebb ezt itt megtenniük, mint Szingapúrban, ahol a csapat reményei szerint hasonlóan jó eredményt lehet elérni, mint Magyarországon tették a kettős dobogóval.

ricciardo_spa_cs



Amikor Ricciardo esetleges motorcseréjéről kérdezték, Christian Horner így felelt: „Egészen biztos vagyok benne, hogy mindkét autóba új motort szerelünk be. Tekintve, hogy hány verseny van még hátra, elkerülhetetlen az újabb büntetés, ami stratégiai szempontból Monzában a legvalószínűbb. Nem akarunk új motorokkal, vagy bármilyen egyéb kockázattal Szingapúrba menni, hiszen ez a következő esélyünk arra, hogy villantsunk valamit.”

A Red Bull vezetése, így köztük Horner is, gyakran kritizálja a Renault-t a tavalyi év eleje óta – ezúttal sem maradt el a véleményformálás: „Teljes felülvizsgálatra van szükség náluk. Tehetséges embereik vannak, de meglehetősen alulfinanszírozottak. Láthatjuk, mennyit tesz a Mercedes, milyen elkötelezettek, akárcsak a Ferrari, akik óriási erőforrásokat mozgósítanak. A probléma persze a Renault számára is akkora, mint nekünk, nem engedhetik meg maguknak a versenyképtelen erőforrásból fakadó rossz reklámot.”

Horner emellett a közös jövőről is beszélt, ami mindenekelőtt a Renault-n múlik elmondása szerint: „Szeretnénk hallani, hogy elkötelezettek-e az irányunkban, s mit terveznek? De akár motorszállítóként működnek tovább, akár csapattulajdonosként, versenyképes motorra lesz szükségük, hacsak ki nem szállnak. Amint kiderül, mit akarnak, elkezdhetünk tervezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: