DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Grosjean: Elérzékenyültem az utolsó körben

Hosszú hónapok szenvedése és kilátástalansága után ismét boldogság költözött a Lotus garázsába: az enstone-i F1-es alakulat 31 futam után küldte ismét egyik pilótáját a dobogóra.

Akkor is és most is Romain Grosjean volt a „renitens”, aki a 2013-as USA Nagydíj végén pezsgőzhetett utoljára Sebastian Vettel és Mark Webber mellett. A 29 éves francia tempóját jól mutatta a Belga GP során, hogy annak ellenére is fel tudott állni a dobogóra, hogy a negyedik hely helyett csak a kilencedik rajtkockába állhatott fel - nem mellesleg Sebastian Vettel defektje előtt már ott loholt a német sarkában.



„Elképesztő verseny volt” - mondta Grosjean már a pódiumceremónia után. „A tegnapi időmérő már mosolyt csalt az arcomra, de ma hihetetlen versenyt futottam. Amikor számított, minden összejött a 43 kör során, szívvel-lélekkel versenyeztem, és végig 100%-ot adtam bele. Néhány remek előzésem is volt, és nagyon hajtottam azért, hogy el tudjam kapni Vettelt, akinek persze balszerencséje volt a defekt miatt. Keményen harcoltunk a dobogóért, az utolsó körben még el is érzékenyültem.”

Csapattársa, Pastor Maldonado nem sokáig húzta, és a verseny második kiesőévé vált, nem sokkal a rajtot követően. „Remekül teljesítettünk a hétvégén, különösen tegnap. Az autó versenyképesnek tűnt, és jól kaptam el a rajtot, de egyszer csak elment a hajtás az autóból, melynek okát a csapat már elkezdte kivizsgálni. Csalódott vagyok, de ilyen a versenyzés, innentől pedig a következő versenyre kell koncentrálni, mert Romain megmutatta, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon szeretem Olaszországot és Monzát, így mindent megteszek azért, hogy ott jó eredményt érjek el”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: