DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Alonso: Minden verseny egy teszt számunkra

A McLaren-Honda F1-es csapatának pilótája, Fernando Alonso úgy véli, egyelőre még távol állnak attól, hogy csak a versenyzésre koncentrálhassanak, ugyanakkor elmondása szerint már jó irányba haladnak.

Túlzás lenne azt állítani, hogy egyelőre a sikerekről szólna a McLaren és a Honda legújabb házassága. Már a szezon előtti teszteken is látszott, hogy komoly problémák vannak a japánok erőforrásaival, s ez az évad első felében sem volt másképp: Fernando Alonso és Jenson Button alatt nem csak lassú, hanem roppant megbízhatatlan is volt a versenygép. Az utóbbi nagydíjakon sikerült valamelyest előrelépnie az alakulatnak, hiszen a spanyol például Silverstone-ban és a Hungaroringen is pontot szerzett, sőt az istálló a Magyar Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el egy ötödik és egy kilencedik helynek köszönhetően.

Alonso McLaren



Alonso szerint is helyes irányba haladnak a dolgok a McLaren-Honda házán belül, ugyanakkor attól még nagyon messze állnak, hogy legfőbb célkitűzésüket elérve ismét a győzelemért harcolhassanak. 2005 és 2006 Formula-1-es világbajnoka azt is elárulta, hogy a csapatnál eleve másként állnak hozzá egy-egy versenyhétvégéhez, annak viszont természetesen örülnek, ha jönnek az eredmények is:

„Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk és egy napon majd nyerjünk, de jelenleg nem vagyunk ebben a helyzetben” – nyilatkozta Alonso az F1i.com szakoldalnak. „Minden verseny egy teszt számunkra. Tovább kell fejlődnünk és gyorsulnunk. Úgy vélem, már tudjuk, hogy a jó irányba haladunk, de mindig jobb, ha pontot is tudunk szerezni, hiszen azok kézzel fogható jelei annak, hogy végre eredményeket érünk el. Egy kis szerencsével ez össze jött is Magyarországon, ahol történt pár dolog. Más versenyeken azonban mi voltunk balszerencsések, szóval ki kell használnunk az összes adódó lehetőséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: