DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
F1

Marko: Verstappen tökéletes versenyt futott

Max Verstappen F1-es pályafutása legjobb eredményét érte el vasárnap a Hungaroringen, amely után mind édesapja, mind a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elégedetten nyilatkozott az ifjú hollandról.

Rengeteg izgalmat és számos meglepetést hozott a jubileumi, 30. Magyar Nagydíj. Ezek közé tartozik például Max Verstappen negyedik helye is, amely a Toro Rosso csapat legjobb eredménye 2008 óta, amikor még az azóta négyszeres világbajnokká avanzsáló Sebastien Vettel vezetett náluk. A mindössze 17 éves holland szinte zavartalan versenyt futott a Hungaroringen – ez alól kivétel a Valtteri Botasszal történt koccanás, amely miatt a finn defektet kapott –, s még egy áthajtásos büntetés is belefért neki ahhoz, hogy pályafutása legjobbját elérve negyedikként érjen célba. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem győzte dicsérni a fiatal versenyzőt:

Verstappen_Hungaroring



„Tökéletes versenyt futott, nem követett el egyetlen hibát sem” – nyilatkozta a GPUpdate.net szakoldalnak. „A stratégia, a bokszkiállások – minden működött. Kapott ugyan egy áthajtásos büntetést, de ez szerencsére nem befolyásolta az eredményét. Folyamatosan tanul, és biztosak lehetünk benne, hogy még nem láttunk mindent Verstappentől. Fantasztikus környezetben van. Sokat kell még tanulnia, és minél nagyobb lesz rajta a nyomás, annál nehezebb lesz majd fejlődnie. De az eredmények eddig lenyűgözőek. Ki gondolta volna, hogy szerezhet egy negyedik helyezést a szezon feléig?”

Természetesen a pilóta édesapja, az F1-et szintén megjárt Jos Verstappen is elégedett volt fia produkciójával: „Izgalmas volt, sosem tudhattad, mi fog még történni” – emelte ki egyúttal a magyar futam izgalmait is. „Keresztbe tett ujjakkal állva vártam, hogy végre belengessék a kockás zászlót. Nagyon örülök ennek az eredménynek, jót tett a nyári szünet előtt. A csapat számára is fontos ez, hiszen 12 pontot jelent. Természetesen ezek után csak pozitív lehetek. Mindig is gyorsan tanult” – fogalmazott Jos Verstappen, aki azt is hozzátette, hogy Max most már az időmérőkön is javuló tendenciát mutat, s ha így folytatja, valóban nagy dolgokra lehet még képes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: