DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Williams: Bottas dobogón lehetett volna

Mintha Monaco ismétlődött volna meg a Hungaroringen a Williams számára: mindkét autó célba ért, de pontot egyikük sem szerzett. Erős teljesítményben reménykedtek, de szerencséjük nagyon nem volt.

Felipe Massát és Valtteri Bottast még az ág is húzta a 69 körös versenyen. A brazil versenyző már a rajtnál rosszul foglalta el helyét: emiatt a teljes mezőnynek új felvezető kört kellett megtennie, a Williams pilótája azonban így sem úszta meg az öt másodperces büntetést. A nyolcadik rajtkockából több pozíciót vesztett, majd szenvedett közepes gumikon is, így jutott neki mindössze a 12. helyezés.

„Igazi kihívás volt nekünk a mai nap. Hamar büntetést kaptam, majd a közepes abroncs nem működött a forgalomban egyáltalán, onnantól már csak javult a helyzetünk. Csapatként pontok nélkül távoztunk, ami bajnoki szempontból csapás számunkra, mostantól javítanunk kell rajta” – idézi a Williams sajtóközleménye Massát. A csapat hátránya 85 pontra nőtt a Ferrarihoz képest.



A hatodikként induló Valtteri Bottas nagydíja valójában biztatóan kezdődött, negyedik helyen is haladt, még a biztonsági autó beérkezésekor is a dobogón végző Kvjat és Ricciardo környékén járt. Az újraindításnál azonban Max Verstappen eltalálta és defektet okozott. Bottas 80 másodperces hátrányban a 13. helyen ért célba.

„Csalódott vagyok ezen a napon, mert nem sikerült pontot szereznünk. A verseny elején még az autó tempójának megfelelően szerepeltünk. Sok lehetőség volt, hogy erősen zárjunk, de rosszkor szenvedtem defektet, onnan pedig küszködés volt az egész” – mondta Bottas. Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős igazgatója azt is elárulta, az eset nélkül milyen helyezést érhettek volna el: „Valtterit önhibáján kívül eltalálták hátulról, enélkül a dobogón lehetett volna. Az ilyen eredmények erősebbé tesznek minket, és megvan a lehetőségünk, hogy hazamenjünk és kielemezzük, mi csúszott félre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: