DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen az egekben, Sainz a pokolban

Rendkívül felemásan végződött a Magyar Nagydíj a Toro Rosso számára, hiszen míg Max Verstappen legjobb F1-es eredményét érte el, Carlos Sainz sorozatban harmadik kiesését könyvelhette el.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Toro Rosso egészen parádés eredménnyel zárja a jubileumi, 30. Magyar Nagydíjat, hiszen mindkét versenyzőjük a pontszerzők között autózott. Végül azonban csak Max Verstappen jutott el a célig, ám ő Formula-1-es karrierje legjobbját érte el: a fiatal holland pilóta a többiekkel történt kavarodást ügyesen kihasználva a szenzációs negyedik pozícióban ért célba – és ebbe még egy áthajtásos büntetés is belefért számára!

Verstappen_Hungaroring_vasárnap



„Hihetetlen: negyedik hely! Nagyszerű eredmény, nem is találok szavakat!” – lelkendezett Verstappen. „Egyáltalán nem számítottam erre, főleg a kissé gyengébb rajtom után. Ugyanakkor sikerült kimaradnom a balhéból, a második etapom pedig jól sikerült, kényelmesen éreztem magam az autóban, és a mögöttem lévők sem közeledtek rám. Amikor a verseny újraindult a biztonsági autós fázis után, sok minden történt, többen is összeütköztek előttem… Az én első szárnyam is megsérült kicsit, emellett áthajtásos büntetést is kaptam. Ezért néhány körrel a vége előtt megkérdeztem a mérnökömet, hol állunk, és amikor azt mondta, hogy a negyedik helyen, alig akartam elhinni! Nagyon-nagyon boldog vagyok. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, nagyszerű támogatást nyújtanak, és megérdemelték ezt az eredményt, nélkülük nem sikerült volna ezt elérnem!”

Verstappen csapattársa, Sainz érthető módon jóval csalódottabb volt a leintést követően, hiszen ő is előkelő pozícióban autózott, amikor a Red Bull Ring és Silverstone után sorozatban harmadszor is utolérte a technika ördöge: Franz Tost csapatfőnök elmondása szerint ezúttal a tömlőszorító bilincs tört el a spanyol autójában.

Sainz_Hungaroring_vasárnap

„Rendkívül frusztráló így befejezni a hétvégét, nagy kár érte!” – nyilatkozta Sainz. „Igazán jó helyen végezhettünk volna ma, ha nem kellett volna kiállnunk… Az ötödik pozícióban haladtunk, és remekül alakult a futamunk, de aztán a leintéshez közeledve elfogyott az erő a kocsiból, és ezzel vége is lett a versenyünknek. Ez már zsinórban a harmadik nagydíj, amikor pontszerző helyen autózunk, de nem tudunk célba érni. Egyáltalán nem örülök ennek, de ma legalább Maxnak sikerült néhány pontot begyűjtenie, ami jó hír a csapatnak. Pech, hogy megbízhatósági problémák miatt ma nem tudtam hozzátenni a ponttermésünkhöz, de a saját teljesítményem miatt nem aggódom, hiszen végig előkelő helyen voltam. Bosszantó és nehéz elfogadni egy újabb kiesést, de szerencsére most itt lesz a nyári szünet a történtek kielemzésére, hogy még erősebben térhessünk vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: