DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Repkednek a büntetőpontok is a nagydíjon

Az eseménydús hungaroringi F1-es futamon számolatlan versenyzőt szankcionáltak, utólagosan pedig a büntetőpontokat osztogatják. Jelen állás szerint öt embert büntettek, összesen 11 pontra, köztük Maldonadót és Hamiltont.

Miután az év korábbi részében úgy tűnt, némileg lenyugodott, Magyarországon a klasszikus Pastor Maldonadót láthattuk, akit három különböző alkalommal is megbüntettek a döntéshozók. Tíz másodpercet kapott Will Stevens megelőzésért a biztonsági autós időszak alatt, két külön áthajtást bokszutcai sebességtúllépésért és a Sergio Perezzel való ütközésért. Utóbbiért jutott neki két büntetőpont is, ami azt jelenti, hogy összesen hatnál tart, melyeket mind az elmúlt két hónapban szedett össze. 12 pontnál egyversenyes eltiltás jár.



Csapattársa, Romain Grosjean szuperlicenszét szintén két ponttal terhelték nem biztonságos bokszutcai kiengedés miatt, a francia pilóta ugyancsak hatnál tart. Max Verstappen eddig öttel rendelkezik, talán az elrettentés kedvéért hármat is kapott, amiért túl gyorsan haladt a safety car alatt.

Lewis Hamilton első két büntetőpontjával gazdagadott a Daniel Ricciardóval történt ütközés miatt, amelyért áthajtást is kapott. Danyiil Kvjat – akinek idejéhez öt másodpercet írtak hozzá, de ez sem változtatott második helyén –, két büntetőpontban részesült, amiért Hamilton előzése közben elhagyta a pályát. Ugyanezen eset során Hamilton is túllépte a fehér vonalat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: