DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
F1

Pontszerzésben reménykednek a Force Indiánál

A pénteki nehézségek a szombati teljesítményre is rányomták a bélyegüket a Force Indiánál, ám Nico Hülkenberg és Sergio Perez ennek ellenére is pontokért szállna harcba a 30. F1-es Magyar Nagydíjon.

Borzalmasan kezdődött a hungaroringi hétvége a Force India számára, hiszen a pénteki első szabadedzésen Sergio Perez látványos balesetet szenvedett a felfüggesztés meghibásodása miatt, majd a csapat úgy döntött, hogy elővigyázatossági okokból mindkét autójukkal kihagyják a délutáni tréninget. Emiatt az összes tegnapra tervezett munkát a ma délelőtti utolsó gyakorláson kellett bepótolnia a gárdának: nem véletlen, hogy messze ők tették meg a legtöbb kört a harmadik szabadedzésen.

Hülkenberg_Hungaroring_szombatAz időmérő edzésen aztán visszaütött az, hogy nem tudtak kellő időt tölteni a pályán, hiszen sem Nico Hülkenberg, sem Perez nem jutott be a legjobb rajthelyekről döntő Q3-ba: a német a 11., a mexikói a 13. helyre kvalifikálta magát a 30. Magyar Nagydíjra. A Force India versenyzői ennek ellenére nem tettek le egy jó szereplés esélyéről: mindketten úgy vélik, hogy pontot szerezhetnek a holnapi versenyen.

„Elég nehéz hétvégéje van a csapatnak, de elismerésem azért, ahogy ezt a helyzetét kezelték és megoldották” – nyilatkozta a szombati nap végén Hülkenberg. „A pénteki nap által okozott hátrány a kiesett időben nyilvánult meg, és talán ha többet tudtunk volna a beállításokkal foglalkozni, bejuthattunk volna a Q3-ba. A másik kulcstényező az időmérőn a piros zászló volt, amely miatt meg kellett szakítanom az első körömet. Emiatt csak egy kört tudtam teljesíteni, és csak két századdal maradt le a továbbjutásról. A kevés pályán töltött idő ellenére elégedett és magabiztos vagyok az autóval kapcsolatban, és szerintem jól teljesíthetünk holnap. A pontszerzés továbbra is elérhető cél.”

Perez_Hungaroring_szombat

Perez a következőképp foglalta össze a mai eseményeket: „Nem ez a legkönnyebb hétvégénk eddig. Pénteken még nagyon optimista voltam a balesetem előtt, de a történtek jelentősen befolyásoltak minket. Elvesztettük néhány fejlesztésünket, amelyeket erre a versenyre hoztunk magunkkal – olyan alkatrészeket, amelyek igazán jól működtek és nagy különbséget jelentettek. Amikor délelőtt újra kimentünk a pályára, nem igazán tetszett a kocsi egyensúlya, amire egyáltalán nem számítottunk. Remélhetőleg ma este az adatok áttanulmányozása segíteni fog abban, hogy megoldjuk ezt a futam előtt. A nehézségek ellenére még mindig bizakodó vagyok, hogy jó versenyünk lehet és harcban lehetünk a pontokért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: