DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Autójukon is Bianchira emlékeznek az F1-esek

Az elhunyt francia versenyzőt kedden elkísérték utolsó útjára, de mielőtt még végleg elengednék őt, hátra van, hogy a Formula-1 nagy családja méltó módon megemlékezzen róla a hétvégi nagydíjon.

Jules Bianchit kedden végső nyugalomra helyezték szülővárosában, Nizzában, de még mielőtt végleg elköszönnénk a francia versenyzőtől, hátra van az, hogy a Formula-1 nagy családja, pilóták, csapatok és rajongók közösen búcsút vegyenek tőle a Magyar Nagydíjon. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a verseny gyászszünettel kezdődik majd a 25 évesen elhunyt pilóta emlékére, mostanra pedig az is kiderült, hogy az összes autón egy Bianchitól búcsúzó felirat lesz majd látható: #CiaoJules.

Ezt a hashteget használják szombat óta a Twitteren a franciát gyászoló rajongók, s ezt az üzenetet küldték ki a világhálóra sok ezren kedden tíz órakor, amikor megkezdődött Bianchi temetési szertartása, melyen 36 versenyző vett részt, az ismert F1-es sztárok mellett (akik közül többen a koporsót is vitték) számos GP2-pilóta is jelen volt.

bianchi_temetes



„Roppant érzelmes nap volt” – mondta Nico Rosberg, míg honfitársa, Nico Hülkenberg így nyilatkozott a szertartás után: „Ez volt az első temetés életemben. Hihetetlenül érzelmes és békés volt...” A GPDA elnöke, Alex Wurz egyébként elmondta, hogy a versenyzők önszántukból utaztak Nizzába: „A versenyzők jelenléte szívből jött, senkit nem kényszerítettek rá, hogy itt legyen.”

Családján kívül talán menedzsere, Nicolas Todt által a legközelebb Bianchihoz, így érthető, hogy őt különösen megviselték a történtek. A nemzetközi szövetség elnökének fia így nyilatkozott az elhunytról: „Nagyon természetes és alázatos volt. Az F1 nagyon komplikált, az ember sokszor elveszíti a kapcsolatát a valósággal, ő viszont mindig tudta, hogy legyen alázatos és kedves mindenkivel. Ez különböztette meg a többiektől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: