DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Maldonado nagyot villantott délután

A Lotus pilótája még egy Mercedest is megelőzött az F1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzésén. Ő és Grosjean is úgy érzi, jól szerepelhetnek a hétvége további részében.

Az Osztrák Nagydíj második szabadedzését Sebastian Vettel nyerte Nico Rosberg és Kimi Raikkönen előtt, Pastor Maldonado azonban negyedik helyen futott be délután, mindössze 314 ezredmásodperccel a nap legjobbjától, megelőzve Lewis Hamiltont. A venezuelai, aki Kanadában első idei pontjait szerezte meg, nem bocsátkozott jóslatokba, milyen eredményekre fordíthatja tempóját szombaton és vasárnap.

„Pozitív napom volt, az E23-at élvezetes ezen a pályán vezetni. A dolgok valójában meglehetősen simán alakultak. Nem történt dráma, így végig tudtunk menni a programunkon, és jól haladtunk” – nyilatkozott Maldonado, aki az első edzést még a 12. helyen zárta. „Úgy gondolom, tempót illetően továbbra is rejlik valamennyi potenciál az autóban, ezáltal jól kell teljesítenünk holnap és a versenyen is. Alig várom.”



Csapattársa, Romain Grosjean sem ment rosszul a második edzésen, négy tizeddel Maldonado mögött hetedikként zárt. Ő is elégedett a Lotusszal. „Jól éreztem magam az autóban, de továbbra is dolgoznunk kell a verseny és kvalifikáció előtt. Az egyensúly nem pont olyan volt, amilyennek szerettem volna a leggyorsabb etapom során szuperlágyon, ezen fejlődnünk kell még a kvalifikáció előtt. Pastor ugyanilyen körülmények között jól ment, ezért látjuk, tudunk még tempót találni. A versenybeállításon is ügyködnünk kell, de jó a potenciálunk” – összegzett a csapat franciája.

Grosjeannak ki kellett hagynia az első edzést, mivel a csapat tartalékversenyzője, Jolyon Palmer idén negyedszer lehetőséget kapott – a hátralevő összes versenyen autóba ül majd péntekenként. „Jó edzés volt, valódi gondok nélkül, de elég korán meg kellett állnom, mivel laposra fékeztem az első gumikat. Ezen a pályán nagyszerű F1-es autót vezetni, a kör rövid, de képes voltam hajtani. Összességében elégedett vagyok az edzésemmel, és várom, hogyan teljesít a csapat a hétvége további része során” – mesélt élményeiről a GP2 tavalyi bajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: