DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Végre nem tudták betörni a McLaren orrát

A sokadik próbálkozás meghozta gyümölcsét, és a McLaren új, rövidebb orrkúpja végre átment az FIA hivatalos töréstesztjén, így a wokingi F1-es csapat a soron következő Osztrák Nagydíjon már bevetheti az új elemet.

A jó hírről a McLaren hivatalos twitter oldalán adott tájékoztatást szurkolóinak: „Hírek az McLaren Technology Centerből: megerősítjük, hogy az MP4-30-as új orrkialakítása átment az FIA töréstesztjén, így az Osztrák Nagydíjon már használhatjuk.”



Mindez azért is jó hír Fernando Alonso és Jenson Button csapata számára, mert a wokingiak egy komplett aerodinamikai fejlesztéscsomaggal készültek a Red Bull Ring-i versenyre, amit így egyben, az új orrkúppal együtt vethetnek majd be. A fejlesztéscsomagtól komoly előrelépést várnak, így talán Alonso előtt is megnyílhat az út, hogy Button után ő is megszerezze végre idei első világbajnoki pontjait.

Idén több istálló is előrukkolt már hasonló, rövid orrkialakítással, amit elsőként a Williams, majd később a Toro Rosso és a Red Bull autóin fedezhettünk fel. Ám a törésteszt mindegyik említett csapat esetében sarkalatos pont volt, a Red Bull például a McLarenhez hasonlóan több alkalommal is fennakadt az FIA tesztjén, és csak sokadik próbálkozásra bizonyult elég strapabírónak új elemük. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: