DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Rekordot döntött az F1 a szurkolói kérdőívvel

Az F1-es versenyzők szövetsége, a GPDA még a Monacói Nagydíj előtt tett közzé a motorsport.com-on egy globális kérdőívet, amelyben a szurkolók véleményét kérték ki az F1 jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A kérdőív 14 különböző nyelven volt elérhető az említett szakportálon, amely azóta büszkén adta hírül, hogy új rekord született – a GPDA felmérése lett minden idők legnépszerűbb, sporthoz kötődő szurkolói kérdőíve. 194 országból összesen 200 ezren válaszoltak az F1-gyel kapcsolatos kérdésekre, és átlagosan 25 percet töltöttek el a kérdőív kitöltésére.



Ennyi időt napjaink rohanó világában kevés kérdéssor kitöltésére szánnak rá az emberek, ami azt mutatja, hogy nagyon sok olyan szurkoló van szerte a világon, aki egyrészt szívén viseli az F1 sorsát, másrészt hisz is abban, hogy a véleményére tényleg azért voltak kíváncsiak, mert általa ő is tudja alakítani a sportág jövőjét.

„A résztvevők száma és a globális elérés nagyon lenyűgöző volt” – kezdi a GPDA elnöke, Alexander Wurz, mielőtt hozzáteszi: „Nagyon nagy örömmel tölt el minket, hogy ilyen sok szurkoló szeretett volna hangot adni a véleményének. Ezúton szeretném megköszönni valamennyi F1-es pilóta nevében mindenkinek, aki időt szánt kérdőívünk kitöltésére. Amint feldolgoztuk és kiértékeltük a beérkezett válaszokat, a GPDA belső körben fogja megvitatni annak eredményeit. Nagyon körültekintően számításba fogjuk venni a szurkolók véleményeit, és a további lépéseinket már ezek szerint óhajtjuk megtenni.” 

A motorsport.com tájékoztatása szerint hat héten belül várható a kérdőív eredményeinek közzététele. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: