DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen sisakját dobálta dühében

Max Verstappen nehezen viselte, hogy karrierje harmadik F1-es futamán másodszor is cserben hagyta a Renault erőforrása, s a zárt ajtók mögött dühöngött is egy sort Kínában.

A Red Bull eddigi szezonjának túlzás nélkül a fénypontja Max Verstappen szereplése, aki 17 éves kora ellenére minden várakozást felülmúl, éretten és kellően agresszíven versenyzik, így nyugodtan kijelenthető, hogy személyében az energiaitalosok egy újabb fényes ifjú tehetséget tudhatnak magukénak.

Minden adott volt ahhoz, hogy Verstappen mindhárom eddigi futamon pontot szerezzen, ám ezt kétszer is meghiúsította a Renault-erőforrás meghibásodása – Kínában ráadásul egy remek verseny végén mindössze három körrel a leintés előtt hagyta cserben a technika. Verstappen ezt már nem bírta cérnával, s mint kiderült, a Toro Rosso garázsában dühösen falnak vágta bukósisakját.

verstappen_china2



Csapatfőnöke, Franz Tost azonban nem lát kivetnivalót az ifjú holland viselkedésében, megérti, hogy nehezen viselte a történteket: „A technikai hibák benne vannak ebben a játékban, ez a tapasztalat is részét képezi Max tanulási folyamatának. Meg kell mondanom, jó, hogy láthatjuk, hogy kezeli az ilyesmit, profi és elkötelezett.”

Verstappen maga így összegezte a helyzetét: „Úgy gondolom, hogy a Red Bull velem elégedett, az erőforrással viszont már kevésbé…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: