DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Perez dobogója a remény a Force Indiánál

Messze van már 2014 - a Force India F1-es csapata az idei szezonban eddig szolid eredményeket produkált, de tavalyi teljesítményükből kiindulva abban bíznak, hogy idén is sikerült pontokat szerezniük.

A Force India Ausztráliában még kettős pontszerzéssel nyitotta a 2015-ös szezont, Malajziában és Kínában viszont mindkét pilótája kiszorult az első tízből. Tavaly csak két alkalom volt, amikor a csapat versenyzői nem tudtak a pontzónában célba érni, ezért szokatlan lehet a formavesztés számukra. Bahrein azonban örök emlékként írta be magát a silverstone-iak szívébe, hiszen Sergio Perez dobogóra tudott érni 2014-ben, legjobb nem mercedeses pilótaként.

Ahogyan Vijay Mallya fogalmazott, „nem a legmegbízhatóbb dolog más szezonokkal összevetni a teljesítményt, de Bahrein mindig is feküdt az autónknak.” A csapat irányítója hozzátette: „Bízunk abban, hogy sikerül csökkenteni a távolságot az előttünk lévő csapatokkal szemben. Az egykörös és hosszú etapos tempónkon is javítani tudtunk, reméljünk, ez a trend változatlan marad a soron következő versenyen is.”

Dppi_00114004_539



Nico Hülkenberg Kínában a pálya mellett fejezte be versenyét, de mindig szívesen tér vissza a bahreini paddockba. „Amikor belépek ide, mindig olyan érzésem van, mintha egy tündérmesébe csöppennék, hiszen a létesítmények nagyszerűek, különösen éjjel, amikor felkapcsolják a fényeket. Emellett itt futottam első versenyemet is, és a tavalyi is nagyszerűen sikerült.

„A csalódást keltő kínai hétvége után minden adódó lehetőséget ki akarunk használni a versenyen. Tudjuk, hol állunk teljesítmény terén, és azt is, hogy csak kemény munkával tudjuk utolérni a többi csapatot. Az utóbbi néhány évben számtalan remek versenyt láthattunk Bahreinben, így remélhetőleg ott leszünk a pontokért folytatott harcban, mielőtt lezárjuk az év első szakaszát” – tette hozzá a német versenyző.

Sergio Perez még társánál is jobb emlékekkel rendelkezik, hiszen másfél év szünet után itt tudott újra dobogóra állni tavaly, a Force India autóját pedig négy és fél szezont követően vitte pódiumig. „A tavalyi évben minden megvolt, ami csak kellett: akciók, remek teljesítmény, és természetesen a dobogós befutó. Ez a pálya mindig jó volt hozzám, hiszen korábban a GP2-ben is nyerni tudtam itt.”

„Kína érdekes volt számunkra, hiszen versenyben voltunk a többiekkel. Bátorító, hogy amint folytatjuk a fejlesztéseket, egyre közelebb kerülünk a riválisainkhoz. Sok van még hátra, de mindenki keményen dolgozik annak érdekében, hogy visszatérhessünk a pontszerzők közé” – tette hozzá a mexikói pilóta.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: