DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

A Lotusnál ismerik a költészet napját?

Legalábbis erre utal az időmérő után kiküldött sajtóanyaguk, amelyben Romain Grosjean és Pastor Maldonado is értékelte a számukra felemásan alakuló F1-es Kínai Nagydíj időmérő edzését.

„Eight Line Poem”, azaz Nyolcsoros vers. Ez volt a címe a Lotus sajtóanyagának, amely magyar szemmel tekintve tűnhet utalásnak a nálunk ma ünnepelt költészet napjára, de úgy tűnik, hogy a fekete-arany színű csapatnál inkább a híres David Bowie-dal szövege juthatott eszükbe.

Ami a pályán mutatott teljesítményt illeti, a Lotus tipikus középcsapatnak bizonyult a kínai időmérőn, hiszen a Q2-ből Q3-ba való jutás határán táncoltak. Romain Grosjeannak sikerült megugrani a limitet, Pastor Maldonado azonban a kiesők között maradt, ezzel egyenes arányban a francia pozitívan, míg a venezuelai kicsit csalódottan összegezte a kvalifikáció eseményeit.



„Nagyon kemény edzésen vagyunk túl, de az autóban ülve izgalmas volt, és remélem a képernyők előtt is annak tűnt” – nyilatkozta a nyolcadik helyen végző Grosjean. „Péntek után végrehajtottunk néhány változtatást az autón, ami egyensúlyba hozta az autót, és úgy gondolom az eredményünk a lehető legjobb, amit az autóból kihozhattunk. Hosszú verseny áll előttünk, és úgy gondolom, hogy a verseny kulcsa a bal első gumikra való odafigyelés lesz. Nagyszerű érzés vezetni az E23-ast, hiszen erős az alapunk – ez nagyon fontos számomra.”

Pastor Maldonado éppen hogy lemarad a továbbjutásról a 11. helyen, és csapattársával szemben úgy érzi, lehet ettől jobban is teljesíteni. „Azt vártam, hogy ott leszek a Q3-ban, de meg kell, hogy mondjam, ez a hétvége nehezebben alakul számomra, mint az előzőek. Nem tudom miért, de szenvedtünk a megfelelő egyensúly megtalálásánál, ez pedig csökkenti a magabiztosságomat egy ilyen pályán. Bízom benne, hogy holnap komolyabb teljesítményt sikerül kihoznunk az autóból, hogy pontszerző helyen érjünk célba” – mondta a csalódott venezuelai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: