DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Williams: Műszaki hiba okozta Massa balesetét

A hátsó szárny meghibásodása miatt csúszott ki féktávon Felipe Massa a sanghaji F1-es hétvége második szabadedzésén – szerencséjének és jó autókezelésének köszönhetően nem lett nagy törés belőle.

A Kínai Nagydíj délutáni szabadedzésén Felipe Massa csak néhány kört tudott megtenni, mielőtt a hosszú egyenes végi féktávon elvesztette uralmát az autója felett, s kipördült a pályáról. A brazil versenyző ügyes mozdulattal fogta meg az elszabaduló autót, így sikerült minimalizálni a kárt – mely a hátsó szárny meghibásodásának „köszönhető”.

massa_kicsuszik



„Az első edzésen minden a terv szerint haladt, délután viszont volt néhány problémánk a hátsó szárnnyal. A féktávon elvesztettem minden tapadást a hátsó kerékről, így az autó kipördült, aminek következtében véget ért számomra az edzés” – nyilatkozta érthető módon kissé csalódottan a köridőtáblázat 17. helyére kerülő brazil.

Csapattársa, Bottas a 7. helyen zárta a napot, s úgy érzi, hogy a Williams jobban szerepelhet, mint Malajziában, ahol az 5-6. helyen értek célba: „Az ide hozott fejlesztéseink működtek, így gyorsabbak lettünk a kanyarokban, ami mindig pozitív. Az itteni hőmérséklet megfelelőbb számunkra, mint a malajziai, azaz erős helyzetben lehetünk az időmérőn, de egyúttal azt is biztosítanunk kell, hogy a versenyre, s különösképp a bal elsők szemcsésedésére is koncentrálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: