DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Bemutatkozott a GP2-es bajnok

Az utánpótlás-széria tavalyi győztese, Jolyon Palmer a Lotus F1-es autóját vezette a délelőtti szabadedzésen. Grosjean a legjobb tíz közé fért be, Maldonado erős kvalifikációban reménykedik.

Palmer sorozatban a harmadik GP2-es bajnokként nem talált versenyülést a királykategóriában, de legalább egy tartalékversenyzői posztot sikerült elcsípnie a Lotus alakulatnál. A barcelonai téli tesztelésen egyszer már kipróbálta az autót, Kínában pedig nagydíjhétvége programján belül is lehetőséget kapott pályára lépni. Az edzést 25 körrel, 15. időeredménnyel zárta, három másodperccel maradt el a tréning legjobbjától, Lewis Hamiltontól.

„Alig vártam, hogy rátegyem a kezeim az E23-ra, a tapasztalat pedig nem okozott csalódást” – beszélt pozitívan Palmer a Lotus sajtóközleményében. „A pálya egészen ’zöld’ volt, amely csúszásságával saját kihívásokat állított fel, emellett gyorsan meg kellett tanulnom a vonalvezetést, mivel korábban még nem vezettem Sanghajban. De általánosságban elégedett vagyok a 15. hellyel, jó mennyiségű kört sikerült megtennem, és pár alkalommal a tapadás határait is kipróbáltam.”



A brit versenyző Romain Grosjean autóját vette át, visszatérve azonban a Lotus állandó versenyzője 9. pozíciót ért el a délutáni gyakorláson. „Nyilván jobban szerettem volna autóban lenni mindkét edzésen, de jó délután volt, és mindig örülünk, ha egy legjobb tízbe beférő időt látunk. Szép számú kört teljesítettünk, az autó pedig alapjaiban véve erős. Mint mindig, bizonyos területeken még fejlődhetünk, de erős rajtot vettünk” – értékelt a 32-szer körbeérő francia.

Pastor Maldonado napja a kiegyensúlyozottságról szólt, legalábbis abban az értelemben, hogy délelőtt és délután is 11. pozícióban zárt. „Nem éreztem magam 100 %-osan az autóban, de jól fejlődünk a beállítások tekintetében. Az időjárás egészen jó volt, határozottan jobb, mint néhány előrejelzés alapján, amit láttunk. Szórakoztató vezetni ezen a pályán, úgy érzem, erős autónk lesz a holnapi időmérőn” – vélekedett a mezőny venezuelaija.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: