DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Sokkal erősebb lehet a McLaren Kínában?

Így vélekedik a korábbi F1-es, John Watson, aki szerint a csapat két év múlva a bajnoki címért harcolhat. Mások sem kételkednek benne, hogy a McLaren inkább előbb, mint utóbb sikeres lesz.

A McLaren-Honda feltámasztott kapcsolata eddig a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint indult: két verseny után nem sikerült pontot szerezniük, egyik futamon utolsó helyet szereztek, a másikon motorhiba miatt mindkét autó kiesett. A csapat egykori versenyzője, John Watson, aki négy futamot nyert az istállóval, egészen biztos, hogy az MP4-30-ban nagy lehetőségek rejlenek, Jenson Button és Fernando Alonso párosa pedig már Kínában sokkal közelebb kerül a mezőny első feléhez.

„Úgy tűnik, hogy elég jó autójuk van, elég jó karosszériájuk, amiből valószínűleg akkor, amikor a motor megérkezik – mármint amikor végre fel lehet csavarni – erős kihívó válik” – mondta a 68 esztendős Watson a gpupdate.net-nek. „De először fájdalmon kell keresztülesniük, mivel egy nagyon nyílt terepen végzik a fejlesztésüket.”



„Remélem, hogy most és a Kínai Nagydíj között az, ami Wokingban és Japánban zajlik, teljesítménybeli és megbízhatósági javulásban fog megnyilvánulni. Sokkal erősebb teljesítményt várok tőlük, mint amit az első két versenyen láttunk.” Mindazonáltal Watson leszögezte, ez is csak a hosszú út egyik állomása lesz. „Talán az év végéig fog tartani, amíg kiaknázzák a teljes potenciált. 2016-ban azon lesznek, hogy versenyeket nyerjenek, és komoly esélyesnek számítsanak, 2017-ben pedig számba vehetik, hogy képesek-e a bajnokságért harcolni.”

A mezőny aktív tagja, Daniel Ricciardo is biztos benne, hogy a csapat a siker útjára léphet, bár ő azt nem jelölte meg, hogy mikor. „Alonso és Jenson két rendkívül tapasztalt versenyző. Biztos vagyok benne, hogy dobogóért fognak harcolni” – mondta az El Mundo Deportivo lapnak.

„Egy jelentős projekt felépítési folyamatának elején tart” – vélekedett a Marcának a ralivilágbajnok Carlos Sainz, aki személyesen ismeri Fernando Alonsót. „Meg vagyok győződve arról, hogy nagyon gyorsan fognak óriáslépteket megtenni, és a lehető leghamarabb igyekeznek majd lecsökkenteni a különbséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: