DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso elmondta, mi történt a baleset során

Az F1-es pilóták hivatalos sajtótájékoztatóján az előtte álló kihívások mellett barcelonai balesete részleteiről is beszélt Alonso, aki elárulta, hogy mi történt február 22-én. Sok cáfolat is elhangzott.

Fernando Alonso az FIA mai hivatalos sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy az első pár verseny olyan lesz, mint egy teszt, s egyértelmű számára, hogy a McLaren nincs azon a szinten, mint azt szeretnék. „Ez karrierem legnagyobb kihívást jelentő pillanata, de készen állok megbirkózni vele” – nyilatkozta a spanyol, majd hozzátette: „Örülök, hogy itt vagyok. Tudom, hogy nagyon nehéz év lesz, de igyekszem élvezni a hétvégét.”

Alonsót természetesen a barcelonai tesztbalesetről is megkérdezték, mely miatt az előszezon utolsó harmadát és az első versenyhétvégét is ki kellett hagynia. A spanyol elmondta, hogy egy időszak valóban kiesett neki: „A kórházban töltött idő körülbelül délután kettő és hat közti szakaszára nem emlékszem” – mondta a spanyol hozzátéve, hogy ez teljesen normális egy ilyen sérülés esetén. Azokat a híreket, miszerint 1995-ben ébredt vagy hogy olaszul kezdett beszélni, határozottan cáfolta.

alocrash9_auto



A baleset részleteiről a spanyol elárulta, hogy mindenre emlékszik, és nem vesztette el az eszméletét: a kormánya ragadt be, s ez okozta a történteket, de azt is hozzátette, hogy a telemetriai adatok nem erősítik ezt meg teljes mértékben. Azt is hangsúlyozta, hogy a szélről szóló teória téves: „Még egy hurrikán sem mozdíthatta volna meg az autómat!” – mondta, majd visszatérve az előtte álló feladatokra hozzátette:

„Én vagyok a világ egyik legboldogabb embere! Egyértelmű, hogy ez egy kemény kihívás, de annál jobban fog majd esni, amikor felülkerekedünk rajta” – mondta a spanyol, akinek viccelődni is volt kedve: „Az elmúlt hónapot követően valószínűleg immár én vagyok az orvosilag legjobban kivizsgált versenyző a történelemben.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: