DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda szomorú a Német Nagydíj miatt

A háromszoros F1-es világbajnok, Niki Lauda a hazai nagydíját elveszítő Mercedes nevében is beszél – hiába anyagi felajánlásuk, ha senki sem akarta megrendezni a versenyt.

Az előző idényekhez hasonlóan idén is csupán 19 helyszínből áll a versenynaptár, miután a Német Nagydíjat, amelyet sem a Nürburgring, sem Hockenheim nem tud megrendezni, törölték onnan. A bajnokságot uraló Mercedesnek annyira fontos hazai versenye, hogy a költségek egy részét is magukra vállalták volna, de a német futamot így sem sikerült megmenteni.

„Ez egyszerűen szomorú” – beszélt Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke a német RTL csatornának. „A Mercedes segíteni próbált, de nem fogadták el. A feltételek azonban ugyanazok mindenhol a világban. Ha nincs promóter Németországban, aki megcsinálja azt, amit minden más ország csinál, hogy nagydíjat tartson, akkor ez történik.”



A korábbi F1-es versenyző, Christian Danner már a Formula-1 vezetőit okolja. „Ez egy arculcsapás minden német motorsportrajongó számára. Nagyon balszerencsésnek találom, hogy semmilyen kezdeményezés nem történt, ami megakadályozta volna ezt.”

A Német Nagydíjat tavaly megrendező Hockenheimbe különösen kevés néző látogatott el – ezért is vonakodhattak, hogy idén újra házigazdák legyenek –, az ország lakosait azonban már a képernyőn keresztül sem érdekli annyira a száguldó cirkusz. Az ingyenes RTL-en csupán 1,8 millióan követték a szezonnyitót, a tavalyi 3,1 millió nézővel szemben. „Közvetítőként nyilvánvalóan csalódottak vagyunk a törlés miatt. A Német Nagydíj a versenynaptár fénypontja volt számunkra, ezért reméljük, hogy ez csak egy egyszeri alkalom volt” – nyilatkozta a csatorna szóvivője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: