DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Mercedes zsebből mentette volna meg a Német Nagydíjat

A címvédő német márka számára annyira fontos volt hazai futamának megtartása, hogy átvállalta volna a nagydíj költségeinek egy jelentős részét. Bernie Ecclestone azonban ezt sem fogadta el.

Nem meglepő persze, hogy a Mercedes a Német Nagydíj megmentése mellett kardoskodott, hiszen ők a mezőny egyetlen csapata, amelyik német licensszel versenyez, Nico Rosberg személyében egy német pilótájuk is van, jelenlegi sikereik mellett pedig különösen nagy érdeklődés is övezné őket hazai pályájukon.

123_2



Mint kiderült, a Mercedes jelentős összegeket vállalt volna át Hockenheim költségeiből, hogy a pálya megrendezhesse a versenyt: a brit Observer értesülései szerint kifizették volna a nagydíj után maradt veszteségeik felét, valamint a futam hirdetésének kiadásait is magukra vállalták volna. Ám a tárgyalások során a FOM nem fogadta el ezt az ajánlatot, így pénteken hivatalos közlemény született arról, hogy idén már biztosan nem lesz versenye Németországnak, 1960 utón először.

„A versenynaptár megszervezése az FIA-nak, a kereskedelmi jogok tulajdonosának és a pálya promótereinek a feladata” - nyilatkozta a Mercedes egy szóvivője. „Alapvetően nem hisszük, hogy a résztvevő csapatok dolga anyagilag támogatni egyes versenyeken, és abban sem hiszünk, hogy ez fenntartható modell lehetne a jövőben.”

„Mindazonáltal a Német Nagydíj az F1-es naptár egyik hagyományos helyszíne, nekünk pedig komoly érdekünk fűződik ahhoz, hogy a versenyt megrendezzék. A Mercedes-Benz belefolyt a tárgyalásokba és felajánlotta, hogy jelentős mértékben támogatja a Német Nagydíj sikeres megrendezését a Hockenheimringen 2015-ben. Sajnos az ajánlatunkat nem fogadták el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: