DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Massa: Azonos Mercedes motort kap a Williams?

Úgy tűnik, az F1-es Ausztrál Nagydíj negyedik helyén célba érő brazil versenyző azt gyanítja, hogy a Williams gyengébb motort kap a gyári csapatnál, és nem érti, miért segítené ezzel a Mercedes a Ferrarit.

Felipe Massa nehezen tudja elfogadni, hogy Sebastian Vettel a Ferrarival legyőzte őt a tegnapi melbourne-i idénynyitó harmadik helyéért vívott csatában: először a forgalmat okolta, most pedig egy olyan elméletre tett utalásokat, mely szerint a Williams gyengébb Mercedes motorokat kap, mint a gyári istálló.

„Keményen küzdünk a motorral, amely egészen biztosan fejlődött – és küzdünk azért, hogy ezt a fejlődést mi is érezzük, a különbség ugyanis határozottan túl nagy” – jegyezte meg egy nyakatekerten megfogalmazott nyilatkozatban Massa. A futamgyőztes Lewis Hamiltonhoz képest 38 másodperccel maradt le, ezt érzi túlságosan soknak. „Ezért igazán remélem, hogy ugyanolyan motorunk van, és igazán nem látom, miért ne lenne így.”



A crash.net megjegyzi, a Williams pilótája már az időmérő utáni sajtótájékoztatón – ahol harmadik helyezettként jelent meg – kitért az erőforrás szerepére az 1,4 másodperces lemaradás okát kutatva. „Ha a motor ugyanaz, a különbséget az autóban kell keresnünk, vagy… Remélem, hogy ugyanolyan motorunk van. Elhiszem, hogy ugyanolyan motorunk van.”

Ennél messzebb ment a futam után, amikor arra utalt, a Mercedes a Ferrari malmára hajtaná a vizet, ha partnercsapatuk gyengébb motort kapna. „Miért segítené a Mercedes a Ferrarit? Nekünk a legjobbat kell kapni, amit adni tudnak, és ezen fogunk dolgozni. Minden pont számít, amit nem sikerül megszerezni. Tavaly jelentősen fejlődtünk az elsőtől az utolsó versenyig, és a motor is sokat javult. Ha nincs ugyanolyan motorunk, amit nem jelenthetek ki 100 %-osan, mert nagyon nehéz megmondani, de ha nincsen, akkor meg akarjuk kapni, mert nem szép dolog, hogy nem kapjuk” – érvelt Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: