DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Massa: A forgalom miatt nem értem a dobogóra

Csak fél létszámmal állhatott rajthoz a Williams F1-es csapata az Ausztrál Nagydíjon, Felipe Massa azonban kitett magáért, és dobogós helyért küzdött. A pódium elvesztése ellenére is elégedett a látottakkal.

A brazil versenyző a két Mercedes mögül, a harmadik pozícióból kezdhette meg a melbourne-i versenyt, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött haladt a nagydíj feléig, amikor egyetlen kiállását ejtette meg. Sebastian Vettel pár körrel később érkezett a bokszba, és sikerült brazil ellenfele elé visszaérnie. Massa a későbbiekben meg tudta közelíteni a Ferrarit, de be kellett érnie a negyedik hellyel, három és fél másodperccel a némettől. Leintés után a Williams rádión kért elnézést versenyzőjétől az elveszített pódiumért.



„A cél ma az volt, hogy erős pontszállítmánnyal kezdjük meg az évet, és megmutassuk, hogy erős autóval rendelkezzünk” – értékelt a Williams közleményében Massa. „Sikerült elérni a kívánt cél nagy részét, ez pedig pozitív kezdésnek tekinthető. A verseny egyedüli csalódást keltő része az volt, hogy az első kiállásnál Vettel megelőzött engem, mivel két és fél másodpercet elveszítettem Ricciardo mögött a kivezető körömön. Ez elég volt, hogy elbukjam a pozíciót. Bízom a csapatban és autóban, Malajziába úgy érkezünk, hogy tudjuk, igencsak bent vagyunk a harcban.”

Valtteri Bottas megszerezte a hatodik rajthelyet, de hátfájdalmai miatt ki kellett hagynia a versenyt. „Miután az időmérőn megjelent ez a probléma a hátammal, sokat dolgoztam, hogy készen álljak a versenyre, rögtön megkezdtem a kezelését, ezért nyilvánvalóan csalódást okozott, hogy nem versenyezhettem, de a döntést elfogadom” – mondta a finn pilóta, aki határozott, hogy a Maláj Nagydíjon visszatérhet. „Alig várom, hogy visszaülhessek az autóba, mert az FW37 igencsak versenyképesnek tűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: