DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

A Manor egyáltalán nem akart rajthoz állni Melbourne-ben?

Jöttek, láttak, hazamentek - röviden így jellemezhető a Manor hétvégéje, akik minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak rajthoz állni az F1-es Ausztrál Nagydíjon. Ecclestone szerint nem is akartak.

Nem lettünk volna annak a gazdag F1-rajongónak a helyében, aki már elképzelte, hogy minden nap egy Marussia-első szárny látványában gyönyörködhet nappalijában – hiszen a nevet váltó és Manorrá lett gárda visszatért, sőt mi több, minden tesztet teljesített és minden kötelező előírásnak megfelelt ahhoz, hogy rajthoz álljon az évad első nagydíján.



Ennek ellenére nem láthattuk a piros-fehér autókat körözni az Albert Parkban, szoftveres hiba miatt. Az FIA lágyszívű volt John Booth csapatával, ugyanis értékelte a Manor erőfeszítését, így nem rótt ki rájuk büntetést, Bernie Ecclestone azonban úgy hiszi, hogy a gárda amolyan exhibicionista módon megmutatta magát, de nem is akart pályára lépni a hétvége folyamán.

„Egyáltalán nem kellett volna engedni, hogy azt tegyék, ami végül bekövetkezett. Ez a mi hibánk, és én megjósoltam, hogy ez fog történni” – mondta Ecclestone a Reutersnek adott nyilatkozatában. Semmilyen szándékuk nem volt arra nézve, hogy versenyezzenek. Semmi. Csakis akkor álltak volna rajthoz, ha valaki egy géppuskát szorít a fejükhöz.”

Ecclestone szerint azonban a csapatnak meg kell fizetnie az árát a melbourne-i kiruccanásnak: normál esetben a Formula One Managament állja a szállítás költségeit, de mivel nem teljesítették 100%-ban a szerződésben foglaltakat, a „főnök” szerint őket terheli ez az összeg. „Nem versenyeztek, ezért pedig fizetniük kell” – fogalmazott röviden.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: