DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Nincs büntetés: A Manor mindent megtett

A stewardok beidézték a Manort, mivel a kiscsapat autói egyáltalán nem hagyták el a garázst az F1-es szezonnyitó hétvégén – végül úgy találták, hogy nem szándékosan maradtak állva Melbourne-ben.

Az Ausztrál Nagydíj stewardjai úgy döntöttek, hogy nincs szükség szankciókra a Manorral szemben annak ellenére sem, hogy a régi-új istálló egyetlen kört sem tett meg a melbourne-i versenyhétvégén, márpedig a Sportszabályzat 13.2(f) pontja kimondja, hogy a csapatoknak részt kell vennie a bajnokság minden egyes fordulójában.

A Manor írásos magyarázatot nyújtott be az FIA-hoz, az üggyel a szövetség technikai delegáltja, Jo Bauer is foglalkozott. A stewardok végül az alábbi indoklást fűzték döntésükhöz: „A csapat megjelent az eseményen, méghozzá jelentős felszereléssel, bemutatott minden szükséges dokumentumot, részt vett a gépátvételen, autóik megfelelőek voltak ahhoz, hogy rajthoz álljanak.”

manor_auto



„Elegendő személyzetet hoztak magukkal, hogy felkészítsék a versenyzésre az autókat, minden erejükkel azon dolgoztak, hogy kész állapotra hozzák a gépeiket” – írja közlemény, mely kitér arra is, hogy végül miért hagyta el a garázst a csapat: „Nem tudtak olyan szoftveres beállításra jutni, mely lehetővé tette volna, hogy az autók az edzésen vagy az időmérőn elindulhassanak, annak ellenére sem, hogy a túlórát is igénybe vették.”

Miután a stewardok úgy látták, hogy a Manornak szándékában állt elindulni a hétvégén, és mindent meg is tettek ezért, nem sújtották semmilyen ítélettel a csapatot. Az viszont nagy kérdés, hogy egy esetleges újabb kihagyás esetén Malajziában is ennyire engedékenyek lesznek-e...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: