DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Rosberg: Seb, gyere át a mi garázsunkba!

Vicces párbeszéd zajlott le Vettel és Rosberg közt az F1-es idénynyitó utáni sajtótájékoztatón: a vb-ezüstérmes meghívta honfitársát a Mercedes garázsba, ám Niki Lauda megtiltotta a látogatást...

A dobogós interjúkhoz hasonlóan a futam utáni sajtótájékoztató is kiváló hangulatban telt. Miután Lewis Hamilton arról beszélt, hogy a Ferrari lehet a Mercedes legközelebbi riválisa, egy nagyon jópofa párbeszéd bontakozott ki Nico Rosberg és Sebastian Vettel közt.

Rosberg: Remélem, hogy jót harcolhatunk velük, ez csodás lenne. Azt hiszem, hogy a következő pár versenyen még biztosan mi vezetünk majd, és persze megpróbáljuk így is tartani a dolgokat, de jó lenne, ha közelebb tudnának kerülni, feltéve, hogy nem kerülnek túl közel...

Vettel: Most őszintén... Tényleg ezt reméled? Komolyan? Harminc másodperccel vertetek minket, és azt reméled, hogy szorosabb lesz a verseny? Abban bízol, hogy lelassultok, ezt mondod?

Rosberg: Azt remélem, hogy kihívást tudtok támasztani elénk, hiszen ez fontos a sportágnak és a rajongóknak is, én a show-ra is gondolok. Egy részem erre gondol, mert szeretném, hogy az emberek a helyszínen és a tévé előtt is jól szórakozzanak. Ha ti közelebb kerültök, az mindenki számára remek lesz.

rosberg_vettel_szeles



Vettel: Az első javaslatom, ha nem bánod: szerintem Malajziában legyen nyilvános a garázsotok, hadd nézzen be mindenki. Nem? Na jó, csak vicceltem.

Rosberg: Gyere, ha akarsz, meghívhatunk...

Vettel: Oké, köszönöm a meghívást, megyek!

Rosberg: Péntek, Malajzia, rendben!

Vettel: A mérnöki szobában? Ott leszek az eligazításon.

A látogatásra azonban aligha kerülhet sor, miután Niki Lauda ezt gyorsan megtiltotta: „Nem, nem, ez nem megy! Sebastian a saját garázsában marad, Nico meg a miénkben” – mondta az osztrák, akivel a csapatfőnök, Toto Wolff is egyetértett: „Ugyanígy gondolom, mindenki maradjon otthon” – reagált a tréfás felvetésre. A négyszeres bajnok rákontrázott:

„Igazán nagy kár, hogy visszavonták a meghívást. Én mindenesetre még mindig szívesen átmennék” – mondta Vettel, aki a harmadik helyen zárta a mai futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: