DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Sauber a Mercedes mögött áll

Legalábbis a megtett kilométerek tekintetében mindenképpen, így meglepő lenne, ha a hinwilek nem tudnának egy nagy lépést előre tenni tavalyi teljesítményükhoz képest.

Az előszezonbeli gyakorlások pozitív meglepetése volt a Sauber, az új színek mellé úgy látszik, megújult teljesítmény is dukál – az utolsó tesztnapon Felipe Nasr a harmadik helyen végzett, a csapat által megtett 5708 kilométerrel pedig a második legnagyobb távot megtett gárdaként zártak.



„Boldog vagyok, hiszen nem adódott komoly probléma az autónkkal. 159 kört tettem meg, ami mind nekem, mind a csapatnak nagyszerű teljesítmény – az autónk megbízható, így nagyon sok adatot gyűjthettünk. A nap folyamán olyan beállításokat próbálgattunk, melyek segítették a melbourne-i felkészülést, beleértve a rövid és a hosszú etapokat, valamint a bokszkiállásokat. Alig várom már Melbourne-t” - értékelte Nasr vasárnapját.

A csapat vezető pályamérnöke, Giampaolo Dall’Ara így értékelte a Sauber napját: „Ma ismét pozitív napot zártunk, egy összességében is kielégítő tesztszezon végén. A hangsúly a versenyre való felkészülésen volt, Felipe finomhangolta a beállításokat rövid és hosszú etapjain, valamint a gumikeverékeket próbálgatta. A három előszezonbeli teszten a Saubernek sikerült megtennie az előre kitűzött távolságot, az autónk nagyszerű, a Marcus-Felipe páros pedig nagyon komoly munkakapcsolattá érett” – tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: