DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Elfújta a szél a Toro Rossót

Remek teszten van túl a faenzai F1-es istálló, noha Carlos Sainz délutánjának egy kisebb baleset vetett véget a hármas kanyarban, és egész nap erős szélre panaszkodtak a csapatnál.

Ahogyan szombaton Verstappen, úgy vasárnap Carlos Sainz végzett élen a nap felénél, de nem sokkal az ebédszünetet követően a hármas kanyar gumifalának csapta autóját, befejezve ezzel a Toro Rosso napját.

„Inkább most csússzak ki, mint az első versenyen” – reagált hibájára a 20 éves spanyol pilóta. „Viszont addig a pillanatig minden remekül alakult, és nagy előrelépést érzékeltem péntekhez képest. A nap folyamán leginkább az erős szél nehezítette meg a dolgunkat, de ennek ellenére jónak tűnő rövid etapokat teljesítettem – egészen a balesetemig. A hármas kanyar nem túl jó hely erre, mivel a gumifal ott nagyon közel van a pályához, de ez van.”



Sainz hozzátette, hogy a kicsúszás ellenére előretekint. „Biztosan tanulni fogok belőle, de fordítunk egy lapot, és tovább lépünk a következő tesztre.  Nagyon sok pozitívuma volt ennek a hétnek, és sokkal jobb pilótának érzem magam, mint ez előtt.”

Csapatfőnöke, Franz Tost osztotta pilótája szavait. „Sajnos balesettel kellett zárnunk a napot, ráadásul óriási széllökések is voltak a pályán, láthattunk is emiatt pár kicsúszást. De mindent összevetve pozitívan alakult ez a teszt számunkra, építhettünk a Jerezben gyűjtött adatokra, így sikerült előrébb lépnünk. Ráadásul mindkét pilótánk elég sok időt tölthetett az autóban, komolyabb megbízhatósági problémák nélkül – a srácok a héten bizonyították, milyen gyorsan tanulnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: